Τα futures του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο για περισσότερο από μια 10ετία, καθώς ο ψυχρός καιρός αυξάνει τη ζήτηση για θέρμανση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα futures για τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν περισσότερο από 9% την Τετάρτη, αγγίζοντας τα 4,638 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ήτοι την υψηλότερη ενδοημερήσια τιμή από την 1η Δεκεμβρίου.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για έντονο ψύχος στα μεγαλύτερα κέντρα κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής, ενώ μια καταιγίδα αναμένεται να πλήξει το Νότια μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έχουν να κάνουν με την άμεση ανάγκη για θέρμανση, δήλωσε ο Dennis Kissler, ανώτερος αντιπρόεδρος της Bok Financial Securities Inc.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έφτασαν στην υψηλότερη τιμή από το 2010, ενώ οι επενδυτές σπεύδουν να αγοράσουν, καθότι η τιμή ξεπέρασε τους  μέσους όρους 200 και 50 ημερών, κάτι που προαναγγέλει νέα άνοδο.

Το ασφάλιστρο κινδύνου προστίθεται ξανά στις χειμερινές τιμές του φυσικού αερίου, με το συμβόλαιο του πρώτου μήνα να προχωρά με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό από τα futures του Απριλίου.

Οι κερδοσκόποι θα μπορούσαν να…ενισχύσουν ράλι, δήλωσε ο Gary Cunningham, διευθυντής έρευνας αγοράς στην Tradition Energy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της ΝΑ Μεσογείου – Ο ρόλος του ΑΔΜΗΕ
Ενέργεια |

Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της ΝΑ Μεσογείου – Ο ρόλος του ΑΔΜΗΕ

Χάρη την τεχνογνωσία που έχει συσσωρεύσει κατά την υλοποίηση των χερσαίων και θαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, ο ΑΔΜΗΕ έχει εξασφαλίσει ενεργό ρόλο στο έργο, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες σε τεχνικό και επιχειρησιακό επίπεδο

Gastrade: Τελική επενδυτική απόφαση για το ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης
Ενέργεια |

Η Gastrade έλαβε την τελική επενδυτική απόφαση για το ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης

Όπως ενέκρινε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας, όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την υλοποίηση του έργου έχουν εξασφαλισθεί και το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.