Ανοδικά συνεχίζει να κινείται το κόστος δανεισμού για τη γερμανική κυβέρνηση και σήμερα Τετάρτη, σπάζοντας μάλιστα κι ένα ορόσημο. Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρία χρόνια η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος.

Ο Μάιος του 2019 ήταν η τελευταία φορά που οι γερμανικές αποδόσεις του 10ετούς ήταν πάνω από το μηδέν, την χαλαρή πολιτική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πιέζει τα επιτόκια χαμηλότερα.

Η ΕΚΤ βρίσκεται επί του παρόντος πίσω στην πορεία ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής, σε σύγκριση με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την Τράπεζα της Αγγλίας, αλλά ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι ευρύτερες κινήσεις στην παγκόσμια αγορά ομολόγων έχουν πλέον βοηθήσει να ωθήσουν τις αποδόσεις πάνω από το μηδέν.

Χθες, οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς εκτοξεύτηκαν στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο ετών, ξεπερνώντας το 1,83%.

Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του Δημοσίου αναρριχήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,1492%. Εν τω μεταξύ, το επιτόκιο 2 ετών ξεπέρασε το 1% για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, αγγίζοντας το 1,0364%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δευτέρα ήταν ημέρα αργίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές