Η επιφυλακτικότητα μετά τον τελευταίο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με στόχο την εξεύρεση λύσης, επέστρεψε στις ευρωαγορές, οι οποίες σήμερα αναδιπλώνονται, μετά από ένα έντονα θετικό διήμερο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,5%, με τον κλάδο των τραπεζών να σημειώνει πτώση 1,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 7.545 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,57% στις 14.735 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,87% στις 6.733 μονάδες.

Αν και το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ημέρες, σήμερα, η επιφυλακτικότητα έχει επιστρέψει, παρά το γεγονός ότι μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα αποφάσισε να περικόψει «δραστικά» τη στρατιωτική της δραστηριότητα κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ωστόσο, έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες για τη δέσμευση αυτή και ενώ ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να μετακινεί ορισμένα από τα στρατεύματά του στην Ουκρανία μακριά από περιοχές γύρω από το Κίεβο, ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι προειδοποίησε ότι οι μετακινήσεις των στρατευμάτων δεν ισοδυναμούν με υποχώρηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές