Στην προσμονή της επίτευξης διπλωματικής λύσης στο μείζον γεωστρατηγικό ζήτημα, οι αγορές χρωματίστηκαν πράσινες όπως εξάλλου και η ελληνική.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να προσπεράσει το κρίσιμο επίπεδο των 870 μονάδων που συνιστούσε την αντίσταση – εν είδη επιβεβαίωσης – στην ανοδική αντίδραση των τελευταίων πολλών ημερών.

Με στήριξη τις 868 σε ενδεχόμενο πισωπάτημα, ο Δείκτης κοιτάει πλέον το επίπεδο των 919, ανάλογα βεβαίως και την εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ενδεικτικό της ευρείας επικράτησης των αγοραστών ήταν ότι όλες οι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισαν θετικές, επί συνόλω 89 έναντι μόλις 16 πτωτικών.

Η αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας στα 100 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τις προηγούμενες συνεδριάσεις συνηγορεί στα παραπάνω, ενώ και η εικόνα στις ευρωαγορές (DAX40 + 2,34%, EUROSTOXX50 +2,41%, CAC40 +2,64%) προσθέτει πόντους στο θετικό σενάριο.

Πρωταγωνιστές στο +3,25% του ΓΔ ήταν αφενός ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος υπεραπέδωσε στο +5,03%, αφετέρου οι σωματοφύλακες του 25άρη και η 3Ε (+4,49%) λόγω στάθμισης.

Άξια μνείας ήταν η συμπεριφορά της μετοχής της Εpsilon Νet που κατάφερε να καταγράψει και νέα ιστορικά υψηλά, αφενός επιβεβαιώνοντας την ισχυρή θέση της εταιρείας στον χώρο, αφετέρου ανοίγοντας την όρεξη και για τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου, με έμφαση στις ΕΝΤΕΡ, ΚΟΥΕΣ, ΠΕΡΦ και ΒΥΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News