Οι συνέπειες του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου δημιουργεί συνθήκες αβεβαιότητας στις οικονομίες όλου του κόσμου.  Ωστόσο, το ελληνικό επιχειρείν θα κερδίσει και αυτή τη «μάχη», παρά τις μεγάλες δυσκολίες,  εκτιμά ο  Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες «οι επιχειρηματίες πρέπει να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο».

Μετά την πανδημία ήρθε ο πόλεμος που προκαλεί ενεργειακές, οικονομικές αναταράξεις, με επιπτώσεις για όλες τις οικονομίες, με εισαγόμενο πληθωρισμό που πολιορκεί τις επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες καλούνται να σηκώσουν το «βάρος» για ακόμα μία φορά. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα εξωγενές κύμα ακρίβειας, αλλά «οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει και έχουν αποδείξει ότι θα τα καταφέρουν», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Το 2022 θα παραμείνει μια καλή οικονομική χρονιά για την Ελλάδα

«Η κρίση πλήττει και την ελληνική οικονομία, αλλά δεν θα την τελειώσει» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ. Οι επιχειρήσεις  αντέχουν στους ισχυρούς διεθνείς κλυδωνισμούς,  είπε  ο κ. Μασούτης και παρά τις τεράστιες προκλήσεις και την υψηλή αβεβαιότητα «Οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα βγαίνουν νικητές»  ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «το ελληνικό επιχειρείν στέκεται όρθιο και εξακολουθεί να είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ, η Ελληνική Κυβέρνηση κλήθηκε να δράσει άμεσα, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου «απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας πάνω από τις επιχειρήσεις», ενώ  αναφορικά με το πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων εκτιμά πως «λόγω των έκτακτων συνθηκών είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις που δέχονται από τον εισαγόμενο πληθωρισμό».

Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και στις υπηρεσίες, ο κ. Μασούτης σημείωσε ότι η ΚΕΕΕ βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για την εξέταση της δυνατότητας μείωσής του, με σκοπό την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Τέλος, σχολιάζοντας την παράταση κατά 1 χρόνο της θητείας των διοικήσεων των Επιμελητηρίων ο κ. Μασούτης ανέφερε πως είναι μία “ορθή και δίκαιη” εισήγηση, καθώς «οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τον πόλεμο στην αγορά δεν είναι οι κατάλληλες για τη διεξαγωγή μιας εκλογικής διαδικασίας, που απαιτεί τα κατάλληλα μέσα και τον διαθέσιμο για το σκοπό αυτό χρόνο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις