Ένα ακόμη comeback μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε η Wall Street, αφού κατάφερε όχι μόνο να μηδενίσει τοις ενδοσυνεδριακές της απώλειες, αλλά με τη βοήθεια του τεχνολογικού κλάδου να κλείσει θετικά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,71% στις 34.051 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,57% στις 4.296 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,29% στις 13.004 μονάδες.

Αν και το κλίμα για την παγκόσμια οικονομία παραμένει αρνητικό, καθώς εντείνονται οι φόβοι για την αντίδραση της Κίνας στην αύξηση των κρουσμάτων Covid 19, η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς υποχώρησε στα επίπεδα του 2,8% δίνοντας έτσι ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο. Η Microsoft ξεχώρισε με το +1% που σημείωσε, ενώ άλμα 5% σημείωσαν και οι μετοχές του Twitter, καθώς φέρεται να αποδέχτηκε το ΔΣ την προσφορά εξαγοράς του Έλον Μασκ.

Την ίδια ώρα, περίπου 160 εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις Amazon, Apple, Alphabet, Meta Platforms και Microsoft.

Επί της ουσίας, το ένα τρίτο του S&P 500 και το μισό του Dow Jones πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα, ενώ δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι μπορεί να ενεργοποιήσουν τους αγοραστές και να μειώσουν τις απώλειες του μήνα στους δείκτες. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Nasdaq Composite υποχωρεί περίπου 10% για τον μήνα, ενώ ο S&P 500 και ο Dow χάνουν κατά περίπου 6% και 3% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street