Καθυστερήσεις στις παραδόσεις νεότευκτων πλοίων από τα ναυπηγεία αλλά και ακυρώσεις προσεγγίσεων στο λιμάνι της Σαγκάης και άλλα κινεζικά λιμάνια αναμένεται να επιφέρουν τα σκληρά lockdown που εφαρμόζει η κινεζική ηγεσία για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα ναυπηγεία στις επαρχίες Γιαντζού και Ζεγιάνγκ ακολούθησαν τα ναυπηγεία που έχουν έδρα τη Σαγκάη και επικαλούνται «ανωτέρα βία» για να δικαιολογήσουν καθυστερήσεις τις παραδόσεις νεότευκτων πλοίων. Ενα ναυπηγείο στη Γιαντζού επιβεβαίωσε επίσημα στο TradeWinds ότι έχει προειδοποιήσει τους πλοιοκτήτες ότι ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοση νεότευκτων λόγω έλλειψης ναυπηγικών υλικών, λιπαντικών και εξοπλισμού πλοίων.

Οι καθυστερήσεις φαίνεται να προκαλούνται από τις αρνητικές συνέπειες ενός αυστηρού lockdown στη Σαγκάη, το οποίο έχει δημιουργήσει αναστάτωση στα logistics και έχει διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού στα ναυπηγεία.

Επίσης και τα ναυπηγεία της Σαγκάης αναγκάστηκαν να μπουν σε lockdown. Σε αντίθεση με τα ναυπηγεία στη Σαγκάη που βρίσκονται σε lockdown, τα ναυπηγεία στη Γιαντζού και τη Ζεγιάνγκ εξακολουθούν να λειτουργούν, αλλά η παραγωγή τους επηρεάζεται από ελλείψεις υλικών σύμφωνα με τοπικές ναυπηγικές πηγές.

Παράλληλα οι ακυρώσεις προσεγγίσεων πλοίων στο λιμάνι της Σαγκάης αναμένεται να αυξηθούν εάν το lockdown της πόλης παραμείνει σε ισχύ.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν έχουν ακόμη παραλείψει το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, το οποίο ως επί το πλείστον παραμένει σε μεγάλο βαθμό λειτουργικό, σύμφωνα με το Sea-Intelligence. Αυτό οφείλεται στο ότι τα πλοία μπορούν ακόμα να φορτώσουν και να ξεφορτώσουν φορτίο στο λιμάνι. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή δεν θα διαρκέσει επ’ αόριστον. Ηδη ορισμένες ναυτιλιακές συμπεριλαμβανομένων των Mediterranean Shipping Co και Maersk, των δύο μεγαλύτερων στον κόσμο, έχουν ήδη σταματήσει τις κρατήσεις εμπορευματοκιβωτίων και επικίνδυνων φορτίων στη Σαγκάη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα