Συνέχιση της πτώσης για τον Γενικό Δείκτη, με το κοντέρ να γράφει πλέον την 6η πτωτική συνεδρίαση, επί συνόλω 8 στις τελευταίες 9. Το κλίμα παραμένει αρνητικό, καθώς τόσο η νομισματική προσαρμογή της Fed όσο και ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένουν να επιβαρύνουν την όποια επενδυτική απόφαση.

Κι έτσι, ο Δείκτης συντηρεί το σήμα short που έχει πάρει από τις 910 μονάδες και την εξ αυτού επιβεβαίωση της εισόδου του σε ζώνη υπερπώλησης, με τον προϋπολογισμένο στόχο των 858 να επιτυγχάνεται, από όπου μάλιστα αναμένεται κάποιου είδους ανοδική αντίδραση, με πρώτη αντίσταση την περιοχή των 882-888, όπου τοποθετείται το εκείθεν πτωτικό χάσμα.

Η επικράτηση των πωλητών ήταν προφανής, καθώς μετά από ισχνή προσπάθεια για παραμονή σε θετικό έδαφος, δύο φορές μάλιστα, οι αγοραστές παρέδωσαν πνεύμα και άφησαν τη ..βαρύτητα να κάνει τη δουλειά της.

Στο εξωτερικό, οι πιέσεις συνεχίστηκαν στους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες, με τον S&P500 να ανοίγει χθες στο -1,8%, καταγράφοντας μάλιστα -13,5% από την αρχή του έτους, με τον Nasdaq να καταρρέει στο ίδιο διάστημα με –22,4%, κυρίως ως προεξόφληση για το δύσκολο επόμενο 6μηνο πληθωρισμού και αβεβαιότητας ως προς την ευαισθησία της αγοράς εργασίας στην επιθετική παρέμβαση της Fed.

Ειδική μνεία για τις μετοχές των ΜΟΗ και Ελλάκτορα, λόγω της εξαγοράς της πρώτης του 30% της δεύτερης, παράλληλα με δικαιώματα πώλησης του ½ των αποκτηθέντων μετοχών με strike την ίδια τιμή αγοράς (1,75). Και όπως ήταν φυσικό, η μετοχή του Ελλάκτορα κινήθηκε απότομα στην τιμή αυτή, υπεραποδίδοντας της λοιπής αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News