Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, όπως και στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng Tech έκλεισε κατά 3,96% χαμηλότερα. Οι μετοχές της Alibaba υποχώρησαν περισσότερο από 6% ενώ η Meituan έχασε 3,78%. Η JD.com είδε επίσης τη μετοχή της στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί 8,79%. Οι μετοχές τεχνολογίας στην Ταϊβάν παρουσίασαν επίσης απώλειες, με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company να υποχωρεί 3,07% ενώ η Pegatron υποχώρησε 1,17%. Οι μετοχές του ιαπωνικού ομίλου SoftBank Group υποχώρησαν κατά 8,03%, ενώ στη Νότια Κορέα η Kakao έχασε 5,87% ενώ η Krafton υποχώρησε 2,33%.

Στις ευρύτερες αγορές, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,25% και ο Taiex στην Ταϊβάν υποχώρησε 2,43%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έχασε 0,54% και ο Shenzhen Component υποχώρησε 0,519%.

«Δεν είμαστε πολύ απαισιόδοξοι για τις κινεζικές μετοχές», δήλωσε η Selina Sia, επικεφαλής έρευνας μετοχών στην Credit Suisse Wealth Management. «Έχουμε δει ότι τα κρούσματα στη Σαγκάη έχουν ήδη κορυφωθεί και ελπίζουμε ότι η Omicron μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο σε πιο άμεσο χρόνο», εξήγησε η Sia.

Στους υπόλοιπους δείκτες, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 1,77% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 1,19%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi διολίσθησε 1,57%. Οι μετοχές της Αυστραλίας υποχώρησαν επίσης καθώς ο S&P/ASX 200 έχασε 1,82%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές