Απώλεια μίας ακόμη στήριξης ήταν ο σημερινός αρνητικός απολογισμός στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς χάθηκαν και οι 850 μονάδες, υπό το βάρος της έντασης των πωλητών, ειδικά στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 846,46 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,88%, με τον τζίρο μάλιστα να φτάνει τα 103 εκατ. ευρώ.Αν και η καθοδική διάσπαση των 850 μονάδων δεν ήταν ισχυρή, εντούτοις το επίπεδο αποτελούσε το τελευταίο όριο για την πορεία προς τις 820 μονάδες. Και μπορεί αρκετοί αναλυτές να ανέμεναν να υπάρξει κάποια αντίδραση, η οποία θα συνέπιπτε και με βραχυπρόθεσμες υποτιμήσεις που δικαιολογούν μια κίνηση εκτόνωσης και αποφόρτισης των δεικτών, αλλά αυτή δεν ήρθε.

Πού εστιάζουν οι επενδυτές

Μεγάλο βαρίδι στην αγορά σήμερα ήταν ο τραπεζικός κλάδος, ενώ ένα ακόμη αρνητικό ήταν το ύψος του τζίρου, το οποίο ανεβαίνει σε έντονα πτωτικές συνεδριάσεις, στοιχείο που δείχνει ότι το risk off επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος των χαρτοφυλακίων. Βέβαια, η πτώση είναι μικρότερη από αυτή που επικρατεί στις μεγάλες διεθνείς αγορές, αλλά δεν παύει να έχει ναρκοθετήσει όλες τις τεχνικές στηρίξεις της Λ. Αθηνών.Αναπόφευκτα επομένως η εστίαση παραμένει στο διεθνή παράγοντα καθώς η τάση υπαγορεύεται από το εξωτερικό και δη από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών. Όλα τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να αντιμετωπίσει και η ίδια τις πληθωριστικές πιέσεις, χωρίς να ανακόψει την ανάπτυξη της περιοχής. Είναι η μοναδική μεγάλη κεντρική τράπεζα της Δύσης που δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε αύξηση του επιτοκίου, κίνηση που μάλλον αναμένεται τον Ιούλιο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Λάμδα, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Titan, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Βιοχάλκο, Aegean και ΔΕΗ δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, με απώλειες από 2% έως 5%, ενώ αρνητικά έκλεισαν οι Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, η Jumbo κέρδισε 0,56% και η Coca Cola σημείωσε άνοδο 4,87%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους