Με απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, αποτυπώνοντας τη νευρικότητα τους ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την οποία αναμένεται και η απόφαση για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,7%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,50% στις 7.555 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,74% στις 14.338 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,04% στις 6.381 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainsbury’s υποχωρεί περισσότερο από 5%, ενώ η εταιρεία ζάχαρης Tate & Lyle κερδίζει περισσότερο από 4% μετά την ικανοποιητική κερδοφορία που ανακοίνωσε για το έτος χρήσης.

Η ΕΚΤ

Όλα τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στο Άμστερνταμ, όπου οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα επιβεβαιώσουν την πρόθεση τους για την αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Ενώ ο πληθωρισμός για τη ζώνη του ευρώ των 19 μελών έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ τον Μάιο, μια αύξηση επιτοκίων θα επέλθει μόνο τον Ιούλιο καθώς η ΕΚΤ πρέπει πρώτα να τερματίσει επίσημα τις καθαρές αγορές περιουσιακών στοιχείων της. Το βασικό ερώτημα είναι πόσο επιθετική θα είναι η πολιτική της ΕΚΤ κατά τους επόμενους μήνες, καθότι ορισμένοι αναλυτές έχουν αλλάξει τις εκτιμήσεις τους, «ποντάροντας» σε μεγαλύτερη αύξηση το αργότερο τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές