Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες για τα ολοένα και αυξανόμενα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης, σε συνδυασμό με τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,81% στις 32.910 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,08% στις 4.115 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,73% στις 12.086 μονάδες.

Ανησυχίες για την οικονομία

Αρνητικά στις αγορές επέδρασε η νέα ανακοίνωση του δείκτη GDPNow της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, ο οποίος δείχνει τώρα ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,9% για το δεύτερο τρίμηνο, από 1,3% την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, η ζήτηση στεγαστικών δανείων έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζιτών Στεγαστικών δανείων.

Καθώς η Federal Reserve συνεχίζει να σφίγγει τις νομισματικές συνθήκες, οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις μετοχές, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian. Άλλωστε, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου εκτινάχθηκε ξανά πάνω από το 3%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Robinhood υποχώρησαν περισσότερο από 4% αφού ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Gary Gensler εξήγησε πιθανές αλλαγές κανόνων σχετικά με την εκτέλεση των συναλλαγών, όπως η πιθανή απαίτηση δρομολόγησης εντολών λιανικής σε δημοπρασίες.

Από την άλλη, η Moderna σημείωσε άνοδο 2,3% αφού το τροποποιημένο ενισχυτικό εμβόλιο κατά της Covid-19 έδειξε ισχυρότερη ανταπόκριση στις νέες παραλλαγές.

Εν αναμονή του πληθωρισμού

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάιο την Παρασκευή. Πολλοί πιστεύουν ότι η διαμόρφωσή του θα είναι κρίσιμη για την πορεία της πολιτικής της Fed και για το αν η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια κατά μισή μονάδα κάθε φορά.

Στα μάκρο της ημέρας, τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,2% τον Απρίλιο, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση των αποθεμάτων κατά 2,1%. Η αύξηση των αποθεμάτων αντανακλά τις προσπάθειες των εταιρειών να ανανεώσουν τα αποθέματά τους εν μέσω συνεχιζόμενων προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]