Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του πέριξ των 840 μονάδων, το πρώτο σκαλοπάτι πριν τη μεγάλη δοκιμασία των 850 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,62% στις 840,03 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ήδη στα 7 εκατ. ευρώ.

Ο δρόμος προς τις 850 μονάδες

Αν και το ΧΑ δείχνει να έχει μια ανοδική ορμή, έστω και μικρή, η δοκιμασία των 840 μονάδων, η οποία θα ανοίξει το δρόμο προς τις 850 μονάδες, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν τις επόμενες ημέρες αναμένει και τα αποτελέσματα από αρκετές εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα οποία και θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για το τι συνέβη το δεύτερο τρίμηνο στο ελληνικό επιχειρείν.

Πέραν της αντίστασης, οι 840-845 μονάδες είναι και το ανώτατο όριο της πρόσφατης κίνησης, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Και στη διάσπαση αυτού του ορίου, η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα των τελευταίων συνεδριάσεων δεν βοηθά, με δεδομένο ότι δεν εξασφαλίζεται κάποια σαφή κατεύθυνση.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ΔΕΗ, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς και Alpha bank ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται και οι Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Motor Oil, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Σαράντης, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Jumbo, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους