Σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, προσανατολίζεται η Credit Suisse, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Η ελβετική τράπεζα αναμένεται να οριστικοποιήσει τα σχέδιά της μέσα στους επόμενους δύο μήνες και εξετάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο μεσαίο στελεχικό δυναμικό της και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες της, εκτός από τις προσπάθειες που αφορούν στην αναμόρφωση της επενδυτικής της τράπεζας.

«Είπαμε ότι θα ενημερώσουμε για τις προθέσεις μας στην ολοκληρωμένη αναθεώρηση της στρατηγικής μας όταν ανακοινώσουμε τα κέρδη μας για το τρίτο τρίμηνο· οποιαδήποτε αναφορά για πιθανά αποτελέσματα πριν από αυτό αφορά απλώς εικασίες», δήλωσε εκπρόσωπος της Credit Suisse.

Διαβάστε επίσης: Ιστορική καταδίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Credit Suisse

Σημαντικές ζημιές στο δεύτερο τρίμηνο

Στα τέλη Ιουλίου, η Credit Suisse ανέφερε ζημιές 1,59 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,65 δισεκατομμύρια δολάρια) για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ένα αποτέλεσμα που ήταν πολύ μακριά από τις προσδοκίες της αγοράς. Μάλιστα αυτο το αποτέλεσμα σηματοδότησε την άμεση παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Τόμας Γκότσταϊν, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Ούρλιχ Κέρνερ.

Διαβάστε επίσης – Credit Suisse: Οι ζημιές φέρνουν πρόγραμμα περικοπών και απολύσεων

Η τράπεζα έχει δηλώσει πάντως ότι στοχεύει να προβεί σε εξοικονόμηση κόστους, επιταχύνοντας τα μέτρα που εισήχθησαν ως μέρος της αναδιοργάνωσής της τον Νοέμβριο με στόχο την εξοικονόμηση 1-1,5 δισεκατομμυρίων φράγκα σε ετήσια βάση, έως το 2024.

Η τράπεζα έχει αυστηροποιήσει τους ελέγχους αφότου υπέστη ζημίες δισεκατομμυρίων λόγω λαθών στη διαχείριση κινδύνου και συμμόρφωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή