Περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε έναν μήνα διέθεσε η Credit Suisse Group προκειμένου να κρατήσει μερικούς από τους κορυφαίους τραπεζίτες της, οι οποίοι τρομοκρατήθηκαν από τα τόσα χρόνια σκανδάλων, ζημιών και διαρκούς αλλαγής ηγεσίας, και εξέφρασαν την επιθυμία να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεσή του, που δημοσιεύει το Bloomberg, η ελβετική τράπεζα έχει χορηγήσει οικονομικά κίνητρα ύψους 289 εκατ. φράγκων (304 εκατ. δολάρια) από τα τέλη Ιουνίου.

Σημειώνεται, ότι η Credit Suisse ενέγραψε ζημίες για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο και προχώρησε σε αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου.

Διαβάστε επίσης – Credit Suisse: Οι ζημιές φέρνουν πρόγραμμα περικοπών και απολύσεων

Αναζητώντας ευκαιρίες στον ανταγωνισμό

Η αναστάτωση των τελευταίων ετών, έχει ωθήσει αρκετά από τα ταλέντα της σε αναζήτηση νέων επαγγελματικών ευκαιριών στους ανταγωνιστές της Credit Suisse. Εκτιμάται ότι το τελευταίο 18μηνο περισσότερα από 60 στελέχη «αποστάτησαν» σε άλλες τράπεζες, περιπλέκοντας την ικανότητα της ελβετικής τράπεζας να ανταγωνίζεται για προσοδοφόρα τέλη συγχώνευσης και εξαγοράς.

Διαβάστε επίσης – Credit Suisse: Αγωγή ομάδας Αμερικανών μετόχων για παράτυπες συναλλαγές με Ρώσους ολιγάρχες

Νέος CEO της Credit Suisse ανέλαβε ο επικεφαλής της μονάδες διαχείρισης παγίων Ulrich Koerner, στη θέση του Thomas Gottstein, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από μια διετή θητεία που σημαδεύτηκε από σκάνδαλα και τεράστιες ζημιές. Η τράπεζα, η οποία κατέγραψε στο β’ τρίμηνο μεγαλύτερη της αναμενόμενης ζημία της τάξης των 1,59 δισ. φράγκων (1,65 δισ. δολάρια), ανακοίνωσε και νέο πλάνο που περιλαμβάνει την περικοπή του κόστους κατά τουλάχιστον 1 δισ. φράγκα επιπλέον και την αξιολόγηση της μονάδας συναλλαγών τιτλοποιημένων προϊόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως