Ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried και η ομάδα των κυβερνητικών σχέσεων και πολιτικής έκαναν μια στάση στον Λευκό Οίκο τον Μάιο, καθώς οι νομοθέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν για το αν η CFTC ή η SEC θα ενεργήσει ως η κύρια ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Τα πρόσφατα δημοσιευμένα αρχεία καταγραφής επισκεπτών δείχνουν ότι ο Bankman-Fried, η Eloria Katz, διευθύντρια κυβερνητικών σχέσεων και πολιτικής της FTX, και ο Mark Wetjen, πρώην επίτροπος της CFTC που είναι τώρα επικεφαλής πολιτικής της FTX, επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο στα μέσα Μαΐου για να συναντηθούν με τη σύμβουλο πολιτικής Charlotte Butash και τον σύμβουλο Steve Ricchetti. Ωστόσο, τα ιστορικά καταγραφής δεν περιγράφουν λεπτομερώς το αντικείμενο των συναντήσεων.

Η FTX υπέβαλε πρόσφατα πρόταση στην CFTC για να της επιτραπεί να διακανονίζει απευθείας ορισμένες συναλλαγές σχετικές με κρυπτονομίσματα, με τον κλάδο της παραδοσιακής χρηματοοικονομικής (TradFi) να έχει αντιταχθεί σθεναρά στην αίτηση αυτή.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της επιτροπής γεωργίας της Aμερικανικής Bουλής των Aντιπροσώπων, η οποία εποπτεύει την CFTC, ο Terry Duffy, διευθύνων σύμβουλος της CME Group, δήλωσε ότι η πρόταση της FTX για άμεσο διακανονισμό είναι κάτι “γεμάτο κινδύνους”

Από την πλευρά του, ο Sam Bankman-Fried, επέμεινε πολλές φορές ότι η FTX δεν σχεδιάζει να επεκταθεί πέρα από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου στην ίδια ακρόαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου – την ίδια ημέρα με τη συνάντηση με τον Ricchetti.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε αναμένεται απόφαση σχετικά με την πρόταση της FTX προς την CFTC.

Επί του παρόντος, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία επεξεργάζονται νομοσχέδια που θα έδιναν στην CFTC μεγαλύτερη εποπτεία της κρυπτοαγοράς, αλλά η πρόοδος είναι αργή.

Ο Bankman-Fried και η ρυθμιστική ομάδα της FTX συμμετείχαν επίσης στον Gabriel Bankman-Fried, ο οποίος διευθύνει μια επιτροπή πολιτικής δράσης με την ονομασία Guarding Against Pandemics, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της αντίδρασης της κυβέρνησης στις πανδημίες, κατά τη διάρκεια μιας από τις συναντήσεις με τον Butash.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News