Με θετικά πρόσημα αρχίζουν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζοντας τη θετική τάση που παρατηρήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η οποία τροφοδοτήθηκε από τα σημαντικά εδαφικά κέρδη που σημείωσαν τα ουκρανικά στρατεύματα το Σαββατοκύριακο.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,50% στις 7.387 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,74% στις 13.185 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,74% στις 6.258 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Philips σημειώνει κέρδη 2%, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αναφορές στον ολλανδικό Τύπο ότι η ένωση μετόχων VEB απειλεί να παραπέμψει τον όμιλο στα δικαστήρια σχετικά με τον χειρισμό της ανάκλησης αναπνευστικών μηχανημάτων.

Κέρδη 1% και για τη Swiss Re μετά την ανακοίνωση ότι οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις, οι μακροοικονομικές εξελίξεις και η κλιματική αλλαγή έχουν αυξήσει τη ζήτηση για προστασία από τους κινδύνους και θα οδηγήσουν σε αυξημένα ασφάλιστρα.

Η Ουκρανία

Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (1.160 τετραγωνικά μίλια) αυτόν τον μήνα, δήλωσε την Κυριακή ο Ουκρανός επικεφαλής διοικητής στρατηγός Valeriy Zaluzhnyi, με το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εδάφους να καταλαμβάνεται χάρη σε μια ταχεία επίθεση το Σαββατοκύριακο που ανάγκασε τη Ρωσία να εγκαταλείψει τον κύριο κόμβο εφοδιασμού της στην περιοχή Χάρκοβο.

Μετά από μήνες αδιεξόδου, αυτοί οι γρήγοροι ελιγμοί θα δώσουν στις αγορές περιθώριο να επανεξετάσουν το φάσμα των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τους αναλυτές. Η παρατεταμένη φθορά παραμένει μια επιλογή, αλλά ο πόλεμος δεν αναμένεται να λήξει σύντομα, δίνοντας πραγματική ανάσα στις αγορές.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,1% τον Ιούλιο, καταγράφοντας βελτίωση μετά από την πτώση 1,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3%, καλύτερα από την πτώση 0,9% τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες