Με κέρδη, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, ανοίγοντας όμως μια εβδομάδα κατά την οποία η αναμονή μέχρι την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, την Τρίτη, θα κυριαρχήσει στις εντολές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,72% στις 32.383 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,07% στις 4.110 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,27% στις 12.266 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με άλμα στη νέα εβδομάδα

Σε επίπεδο τίτλων, η ενέργεια ήταν ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500 σήμερα, ενισχυμένος από την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου. Η APA κέρδισε 5%, ενώ η Devon Energy ενισχύθηκε περισσότερο από 4%. Η Marathon Oil, η Hess, η Pioneer Natural Resources και η Williams κέρδισαν όλες πάνω από 3%.

Εν αναμονή των στοιχείων για το πληθωρισμό

Μετά από μια θετική εβδομάδα, η αγορά αναμένει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, προκειμένου να διαγνώσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve. Οι επενδυτές αναζητούν για ενδείξεις ότι το μέγεθος των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων μπορεί να είναι μικρότερο καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνεται, αν και ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «σθεναρά αφοσιωμένος» στη μείωση του.

«Βλέπουμε την ανακούφιση στις τιμές των μετοχών και την πρόσφατη ευρεία διόρθωση του δολαρίου να συνεχίζεται μέσα στην εβδομάδα», αναφέρει η Citigroup, τονίζοντας όμως ότι οι κινήσεις αναμένεται να είναι πιο αμυντικές.

Η JPMorgan επεσήμανε την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου ως ένδειξη ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες. «Όσον αφορά τις προοπτικές για τον πληθωρισμό, αναμένουμε την περαιτέρω επιβεβαίωση ότι έχει κορυφώσει ο δείκτης, καθώς οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ υποχωρούν κατά 20% από τα υψηλά και το Brent παραμένει κάτω από τα 100 δολάρια».

Οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατά άλλες 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο βρίσκονται πλέον στο 90%, σύμφωνα την FedWatch του Ομίλου CME. Αυτό είναι υψηλότερο από τα επίπεδα του 82% της περασμένης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, στην αγορά επικρατεί κάποια επιφυλακτικότητα, καθώς το 40% των εισηγμένων του δείκτη S&P 1500 (δηλαδή ο S&P 500, ο S&P Midcap 400 και ο S&P Smallcap 600) μείωσαν τις προβλέψεις για τα κέρδη του τρέχοντος έτους, από 28% την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την αναφορά από τη Fitch Ratings.  «Οι καθοδικές αναθεωρήσεις των προσδοκιών συναίνεσης για το 2023 ήταν αργές, αλλά πιθανότατα θα επιταχυνθούν καθώς συνεχίζεται η νομισματική σύσφιξη προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]