Επικοινωνία με την επίτροπο της ΕΕ για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον είχε το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε την Ευρωπαία επίτροπο για τη συνεχή εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία, μετά το νέο περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο.

Διαβάστε επίσης: Τούρκοι εγκατέλειψαν γυμνούς μετανάστες στις όχθες του Έβρου – Διασώθηκαν 92 άτομα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για απάνθρωπη στάση των Τούρκων, σημειώνοντας τις απάνθρωπες εικόνες που αντίκρυσαν οι Έλληνες συνοριοφύλακες που εντόπισαν τους 92 παράτυπους μετανάστες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναμένεται να έχει αύριο, Δευτέρα, νέο κύκλο επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα τελευταία συμβάντα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Νωρίτερα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε κάνει λόγο για καθημερινές απειλές από την Τουρκία στον Έβρο, χαρακτηρίζοντας «απάνθρωπη» την εικόνα των 92 γυμνών μεταναστών.

«Είναι σοκαριστικό γεγονός, εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στον μεσαίωνα» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «περιμένει στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας».

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης