Τη ζώνη των 920 μονάδων διαφυλάσσει το Χρηματιστήριο Αθηνών κινούμενο ωστόσο υψηλότερα με μια εύθραυστη θετικό μεταβολή που το έχει απομακρύνει ελάχιστα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Το κλίμα σήμερα στις διεθνείς αγορές είναι επιφυλακτικό ελέω των ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Από την άλλη, στη Λεωφόρο Αθηνών μπορεί να απουσιάζουν οι μεγάλου εύρους κινήσεις, ωστόσο η ελληνική αγορά βρίσκεται σε θετικό έδαφος.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,15% και βρίσκεται στις 921 μονάδες, προσπαθώντας να διαφυλάξει το επίπεδο των 920 μονάδων το οποίο λειτουργεί σαν ψυχολογικό «μαξιλάρι» για τους επενδυτές. Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να έχει υπερβεί τα 17 εκατ. μετοχές.

Προς αντίθετες κατευθύνσεις κινούνται οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, με τον πρώτο να καταγράφει άνοδο περί του 0,20% και τον δεύτερο να υποχωρεί ελάχιστα χαμηλότερα του -0,30%. Με τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να εμφανίζουν μικτά πρόσημα, ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται ελάχιστα υψηλότερα του -0,50%.

Από τις επιμέρους μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, δύο μετοχές ξεχωρίζουν αυτές των Jumbo και Mytilineos με άνοδο 3,92% και 2,21% αντίστοιχα, ενώ πιο πίσω στο 1,55% βρίσκεται η μετοχή της Motor Oil.

Οι όποιες πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Πειραιώς η οποία διαγράφει 1,30%, ενώ οριακά χαμηλότερα του -1% διαπραγματεύεται η μετοχή της Quest.

Σήμερα στις 21:00 ώρα Ελλάδος η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοινώνει τις αποφάσεις αναφορικά με τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής και αύριο είναι η σειρά της ΕΚΤ. Και για τις δύο κεντρικές τράπεζες οι χρηματαγορές προεξοφλούν ότι δεν θα προβούν σε νέες επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, ανακοινώνοντας επιτοκιακές αυξήσεις της τάξεως των 50 μονάδων βάσεως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών