Πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, μετά τα στοιχεία μισθοδοσίας που έδειξαν ότι η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι ισχυρή εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απωλειες 1,16% στις 32.883 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,17% στις 3.807 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,40% στις 10.312 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Silvergate Capital σημειώνουν απώλειες άνω του 20%, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία πούλησε περιουσιακά στοιχεία με ζημία για να καλύψει αποσύρσεις άνω των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την κατάρρευση της FTX στα τέλη του περασμένου έτους. Η τράπεζα που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση απέλυσε επίσης το 40% του προσωπικού της, σύμφωνα με την Journal.

«Προβλημάτισε» τη Wall Street η Fed

Αν και υπήρχε μια θετική κίνηση από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών δεικτών στην προσυνεδρίαση, οι πωλητές επικρατούν στην κύρια, μετά τα στοιχεία της ADP για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες που έδειξαν ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν 235.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 153.000.

Σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων

Τα στοιχεία, τα οποία αποτελούν προάγγελο για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες της Παρασκευής, σηματοδοτούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνει σε τροχιά αύξησης των τιμών για να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό εν μέσω μιας ισχυρής αγοράς εργασίας.

Από την άλλη, ο δείκτης ISM για τη μεταποίηση έδειξε ότι ο τομέας συρρικνώνεται μετά από 30 μήνες επέκτασης, κάτι που οι επενδυτές είδαν ως θετική ένδειξη ότι οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων είχαν τον επιδιωκόμενο αντίκτυπο της επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας. Εν τω μεταξύ, τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Δεκέμβριο έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα παρέμεινε προσηλωμένη σε υψηλότερα επιτόκια για «κάποιο χρονικό διάστημα».

Ήπιες διορθωτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

«Πληγές που είναι ακόμη νωπές»

Οι επενδυτές έχουν «πληγές που είναι ακόμη νωπές» μετά το 2022, το οποίο «ανακηρύχθηκε» ως η χειρότερη χρονιά για τη χρηματιστηριακή αγορά από το 2008, δήλωσε ο Keith Buchanan, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην GLOBALT Investments. Κατά τον ίδιο, οι επενδυτές προσπαθούν να εξισορροπήσουν ανάμεσα στο τι μπορεί να υποδεικνύει κάθε νέο οικονομικό στοιχείο ή σχόλιο της Fed με τις ευρύτερες ανησυχίες για το μέλλον.

Την Παρασκευή, οι επενδυτές θα εξετάσουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Δεκεμβρίου, σχετικά με την απασχόληση και τα ωρομίσθια. Δεδομένου ότι η έκθεση θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις επόμενες κινήσεις της Fed, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την αγορά. Οι επενδυτές δεν θέλουν να δουν μεγάλη αύξηση των μισθών, η οποία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει υψηλότερο πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street