Εκατομμύρια δολάρια  επενδύει ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς σε μια startup στο Περθ, η οποία προσπαθεί να περιορίσει το ρέψιμο και τα αέρια που παράγονται από την άλλη άκρη του πεπτικού σωλήνα των αυστραλιανών βοοειδών, προκειμένου να μειώσει τις καταστροφικές συνέπειες του μεθανίου που προκαλούνται από τις βιομηχανίες βοείου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η εταιρεία Breakthrough Energy Ventures (BEV), της οποίας ηγείται ο Γκέιτς και η οποία διαθέτει επίσης υποστηρικτές όπως ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin, επένδυσε σε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης ύψους 17,24 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μεθάνιο καταλύτης για την κλιματική αλλαγή – SOS από το ΔΝΤ

Η μέθοδος

Η επένδυση λειτουργεί ως εξής: οι ειδικοί επιστήμονες στη Rumin8, μια εταιρεία κλιματικής τεχνολογίας, απομονώνουν μια φυσική ένωση που έχει αντι-μεθανογόνες ιδιότητες και αναδημιουργώντας την σε μορφή τροφής, οι αγελάδες υποφέρουν λιγότερο από αέρια ή δυσπεψία, μειώνοντας τις εκπομπές μεθανίου.

«Τα εργαστηριακά μας αποτελέσματα συνεχίζουν να αποδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα, οι δοκιμές μας σε ζώα αντικατοπτρίζουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα και η οικονομική μοντελοποίηση που αναλαμβάνουμε δείχνει ότι θα είμαστε σε θέση να προμηθεύουμε τα προϊόντα μας σε εμπορική τιμή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rumin8, David Messina.

Τα συνολικά κεφάλαια και από τους δύο κύκλους παραγωγής ανήλθαν σε περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ταχεία εμπορευματοποίηση των εργασιών — συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του πρώτου εργοστασίου παραγωγής — και την κατεύθυνση προς την παγκόσμια αγορά.

Ο γύρος χρηματοδότησης του Rumin8 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η BEV επενδύει σε μια αυστραλιανή εταιρεία.

Το μεθάνιο είναι ένα απίστευτα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου, που ευθύνεται για το 20% των παγκόσμιων εκπομπών, αλλά περίπου 25 φορές πιο επιβλαβές από το διοξείδιο του άνθρακα όσον αφορά την ικανότητά του να παγιδεύει θερμότητα στην ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green