Στην παραγγελία δύο υβριδικής τεχνολογίας φορτηγίδων για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς και διανομής των ζωοτροφών προχώρησε η εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας Philosofish.

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια μαθαίνει… ισπανικά

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου και περιλαμβάνουν υβριδικές μπαταρίες, που αποτελούν μια αξιόπιστη, φιλική προς το περιβάλλον και χαμηλής στάθμης θορύβου, ενεργειακή λύση».

Σκοπός της Philosofish είναι «να αποκτήσει απομακρυσμένο έλεγχο της σίτισης των ψαριών με τη βοήθεια ψηφιακών λύσεων και να συνεχίσει να εξελίσσει ακόμα περισσότερο την προσφορά της, επενδύοντας συνεχώς στην υψηλή ποιότητα των ψαριών της, που προέρχονται από τους 4 υπερσύγχρονους ιχθυογεννητικούς σταθμούς». Οι εγκαταστάσεις της «βρίσκονται μάλιστα πολύ κοντά στα 27 ιχθυοτροφεία της διασφαλίζοντας τη φρεσκάδα των ψαριών της, τα οποία θρέφονται με υψηλής ποιότητας τροφές, που εγγυόνται ένα προϊόν άριστης ποιότητας. Παράλληλα, η Philosofish εφαρμόζει ολοκληρωμένο καθετοποιημένο σύστημα ελέγχου ποιότητας, που αφορά όλη την αλυσίδα της παραγωγής από τους ιχθυογεννητικούς σταθμούς έως τα συσκευαστήρια.»

Όπως τονίζεται, η Philosofish «αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο ιχθυοκαλλιεργητή της Μεσογείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον πέμπτο μεγαλύτερο διεθνώς. Διοχετεύει τα προϊόντα της σε πάνω από 26 αγορές παγκοσμίως, η παραγωγή της αγγίζει τους 20.000 τόνους ετησίως και ο τζίρος της τα 100 εκατ. ευρώ. Απασχολεί πάνω από 550 εργαζομένους, που διαθέτουν εμπειρία στις ηγέτιδες αγορές του κλάδου όπως είναι αυτές της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις