
«Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου» δήλωνε λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο όργιο πολεοδομικής αυθαιρεσίας που γίνεται στη Μύκονο με το θέμα να φτάνει στο Μαξίμου μετά τον ξυλοδαρμό και τις απειλές που δέχθηκαν αρχαιολόγοι που προσπάθησαν να τηρήσουν τον νόμο, ενοχλώντας προφανώς εντόνως κάποιους που είδαν τα σχέδια τους να ανατρέπονται με τεράστια ζημιά για την τσέπη τους.
Είχε προηγηθεί η απόφαση για αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών σε εκτός σχεδίου περιοχές με τον υπουργό Περιβάλλοντος σε επίσης αυστηρό τόνο να δεσμεύεται ότι «δεν θα επιτραπεί σε καμιά παράνομη πράξη, σε κανένα παράνομο σχέδιο να νομιμοποιηθεί. Το επαναλαμβάνω, κανένας εκβιασμός και κανένα παραθυράκι δεν πρόκειται να λειτουργήσει».
Κοινοποιήθηκε και το σχέδιο με απόβαση 100 αστυνομικών στο νησί για να ελέγξουν και να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον από τα συμφέροντα που λυμαίνονται το νησί, αντιμετωπίζοντας το ως «κότα με τα χρυσά αυγά» αδιαφορώντας πλήρως για το περιβάλλον, τα αρχαιολογικά μνημεία, την ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.
Και μετά… ήρθε ο φράχτης
Την επιφύλαξη με την οποία αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια επιβολής του νόμου τοπικοί φορείς, αλλά και ο σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, που μιλούν για ασυδοσία που ξεπερνά κάθε όριο και θέλει δουλειά πολύ για να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα, έρχεται να επιβεβαιώσει η εικόνα του φράχτη στην παραλία Πάνορμος, την αλλοίωση της οποίας το in έχει αναδείξει με ντοκουμέντα.
Η απαράδεκτη πράξη μετατροπής δημόσιας περιουσίας σε τσιφλίκι κάποιου έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις με πολλούς να στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης.
Μύκονος: «Οι μπουλντόζες για τα αυθαίρετα πρέπει να μπουν χθες» – «Πόρνη χωρίς νταβατζή δεν υπάρχει»
Το γεγονός δε ότι αυτό έρχεται στο φως μία ημέρα μετά την υπογραφή σύμβασης για τον φράχτη στον Εβρο δημιουργεί πολύ ενδιαφέροντες συνειρμούς και δίνει τροφή για πολύ εύστοχα σχόλια στα social media για «τα σύνορα της Μυκόνου» και ποιος βέβαια τα ορίζει, ενώ κάποιος τουιτάρει «η Μύκονος σήκωσε φράχτη για τους φτωχούς.
Καυστικά και πικρά σχόλια
«Μύκονος, Ελλάδα, 2023. Πλάκωσε η ανάπτυξη… Χίλια συγγνώμη που γκρίνιαζα που ο άλλος πήρε άδεια για να φτιάξει ντόκο σε μια μαγευτική τοποθεσία για να δένει το σκάφος του στις Σπέτσες. Χίλια συγγνώμη. Θα έρθω να σας το δένω εγώ το σκάφος άμα έχει φουρτούνα. Άγιο είχαμε στο νησί», γράφει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Κοτταρίδης, που δημοσίευσε την φωτογραφία.
Και η η Μύκονος έχει σύνορα pic.twitter.com/7d6l598y9j
— Κίτρινο Πορτοκάλι (@panosdimos) April 1, 2023
REPORTAZ NET: Μύκονος: Έβαλαν φράχτη στην παραλία Πάνορμος- Η ει… https://t.co/ABq22xxfAa
— reportaznet (@reportaznet1) April 1, 2023
Η #Μύκονος διαθέτει σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις και ευρήματα που ξεκινούν από τη νεολιθική εποχή και φτάνουν ως τον Μεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους, αδιάψευστα δείγματα της μακραίωνης ιστορίας του και της αδιάλειπτης ανθρώπινης παρουσίας στο έδαφός του.
— Counselor (@counselor_2020) April 1, 2023
Θα έλεγα πως είναι κάποιο φωτομοντάζ για την πρωταπριλιά, αλλά έχω δει και άλλα τέτοια στην Ερμονίδα. Οι ομορφιές της χώρας ανήκουν στους πλούσιους του διεθνούς Jet-set. Οι Έλληνες είναι μόνο για να τους υπηρετούν και να πηγαίνουν στρατό. #φράχτης #Μύκονος #εκλογες #Μητσοτακης https://t.co/U6JcSKHRkL
— Costas Melas (@Costas_Melas) April 1, 2023
Όχι, δεν είναι το τείχος Έβρου. Είναι το τείχος της τουριστικής «ανάπτυξης» στη γη της Μαφίας.Εκεί που δέρνουν αρχαιολόγους & η αστυνομία σφυρίζει…κλέφτικα,Πάνορμος Μυκόνου(from FB)
«καθημερινότητα» φυσικά σε όλα τα νησιά οι ξενοδοχειακοί αυθαίρετοι φράχτες αλλά «τι πειραζει». pic.twitter.com/aWR6GJvxE6
— Cranky Mari_lou (@mariad0s) April 1, 2023
η μύκονος σήκωσε τείχος για τους φτωχούς pic.twitter.com/1f972WEPkc
— μικαέλα με το κάππα (@queenmikaela_) April 1, 2023
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα