Μπορεί η Virgin Orbit Holdings του Ρίτσαρντ Μπράνσον να κήρυξε χρεοκοπία βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας, ωστόσο ο βρετανός δισεκατομμυριούχος δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τις «διαστημικές» του… φιλοδοξίες.
Μάλιστα, όπως μετέδωσε η λονδρέζικη Evening Standard, από την κατάρρευση της Virgin Orbit ο Μπράνσον έχασε το ιλιγγιώδες ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου λιρών, αφού η τιμή της μετοχής της εταιρείας έπεσε περισσότερο από 95%. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μερίδιο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επιχείρηση άξιζε μέχρι και 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο, αλλά μια σειρά από αποτυχίες, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχημένης προσπάθειας εκτόξευσης πυραύλου και μιας κρίσης χρηματοδότησης, άφησαν το μερίδιό του να αξίζει λιγότερο από 50 εκατομμύρια δολάρια.
Ρίτσαρντ Μπράνσον: Η πορεία του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Virgin Orbit
Ωφέλιμα ταξίδια
Μιλώντας στο BBC ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ανέφερε ότι τα ταξίδια στο διάστημα μπορεί να είναι ωφέλιμα για τον πλανήτη, προσθέτοντας ότι ταξίδια όπως αυτό που έκανε το 2021 ανοίγουν δρόμους.
Μάλιστα κλήθηκε να σχολιάσει τις απόψεις ανθρώπων όπως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο Μπιλ Γκέιτς οι οποίοι έχουν εκφράσει κάποιο βαθμό σκεπτικισμού για τα διαστημικά ταξίδια, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις στη Γη.
«Συμφωνώ 100% μαζί τους ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση πολλών θεμάτων σε αυτόν τον κόσμο και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου τώρα αφιερώνεται, ξέρετε, στην αντιμετώπιση μιας ολόκληρης σειράς διαφορετικών ζητημάτων στον κόσμο». απάντησε.
«Και νομίζω ότι μερικά από αυτά τα ζητήματα είναι ευκολότερα να αντιμετωπιστούν από το γεγονός ότι έχω πάει στο διάστημα, έτσι μπορώ τώρα να σηκώσω το τηλέφωνο σε οποιονδήποτε στον κόσμο, να περάσω, να παρακάμψω τη γραφειοκρατία και τακτοποιήσω τα πράγματα».
«Απίστευτα σημαντικά»
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο BBC, ο Μπράνσον περιέγραψε τα διαστημικά ταξίδια ως «απίστευτα σημαντικά» για τη Γη και ζήτησε να συνεχιστούν.
«Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων μεταμορφώνεται λόγω των διαστημικών ταξιδιών και των δορυφόρων εκεί ψηλά», είπε.
«Η παρακολούθηση πραγμάτων όπως η ερήμωση των τροπικών δασών ή η παράνομη αλιεία… έχει καταγραφεί από δορυφόρους εκεί ψηλά», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι τα οφέλη αυτά προέρχονται από τα διαστημικά ταξίδια.
Τα τελευταία χρόνια ο διαστημικός τουρισμός και άλλα σχέδια για μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.
Τον Ιούνιο του 2022, για παράδειγμα, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας δημοσίευσε μια μελέτη στο Journal of Geophysical Research Atmospheres .
Η έρευνα, είπε η NOAA , υποστηρίζει «ότι μια σημαντική ώθηση στη δραστηριότητα των διαστημικών πτήσεων μπορεί να βλάψει το προστατευτικό στρώμα του όζοντος στον πλανήτη όπου ζούμε».
Από την πλευρά του, ο Μπράνσον είπε στο BBC ότι η εικόνα βελτιώνεται.
«Αυτό που κατάφεραν να κάνουν η Virgin και οι κύριοι ανταγωνιστές μας είναι να μειώσουν δραματικά το περιβαλλοντικό κόστος των διαστημικών ταξιδιών, όσον αφορά το κόστος άνθρακα», είπε, προσθέτοντας αργότερα ότι αυτό «θα μειωθεί ακόμη περισσότερο».
«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να σταματήσουμε την πρόοδο», υποστήριξε. «Μέσω της προόδου πετυχαίνεις καινοτομίες – δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για το ποια σημαντική ανακάλυψη πρόκειται να πετύχεις, αλλά πετυχαίνεις αυτές τις ανακαλύψεις και αυτό θα ωφελήσει τη Γη».
Latest News
Πώς θα χτιστεί ο «Φάρος» του ελληνικού AI - Ο ρόλος του Υπερταμείου
Το έργο για τον «Φάρο» συνδέεται με την κατασκευή του εθνικού υπερυπολογιστή «Δαίδαλου» - Θα δημιουργηθεί θυγατρική που θα αναλάβει τη διαχείρισή του
Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits
Δημιουργείται στην Ελλάδα το AI factory «Pharos» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που θα δημιουργηθούν «εργοστάσια» τεχνητής νοημοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός
Πόση τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούν οι Έλληνες - Τι δείχνει έρευνα της Focus Bari
Στην έρευνα της Focus Bari αναλύονται οι ευκαιρίες, οι κίνδυνοι αλλά και οι μεγάλες προσδοκίες
Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας
Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες
Τι είναι η αβοκέτα... και οι υπόλοιπες κορυφαίες αναζητήσεις στην Google των Ελλήνων
Στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή αναζήτησης της Google περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πρόσωπα μέχρι αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων
Στο στόχαστρο των Βρυξελλών Google και Meta για «μυστικές διαφημίσεις»
Οι ρυθμιστικές αρχές ζητούν πληροφορίες για συνεργασία που παρακάμπτει τους κανόνες του γίγαντα αναζήτησης για ανηλίκους
Τα ρομποταξί της Tesla θα κινούνται με ανθρώπινο τηλεχειρισμό
Η Tesla σκοπεύει να ξεκινήσει την υπηρεσία ρομποταξί με έναν εταιρικό στόλο που υποστηρίζεται από εξ αποστάσεως τηλεχειρισμό
Πρώτη η Ελλάδα στην έκθεση σε κακόβουλο λογισμικό - Οι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις
Αυξημένους κινδύνους, ανάγκη για επαγρύπνηση και ενίσχυση της ευαισθητοποίησης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας δείχνουν οι έρευνες της Kaspersky
Έρχονται τα εργοστάσια τσιπ - Ο ρόλος Μπάιντεν και Τραμπ
Λιγότερη εξάρτηση από το εξωτερικό ήταν ο κύριος στόχος της κυβέρνησης Μπάιντεν ενισχύοντας την αμερικανική παραγωγή τσιπ