Μπορεί η Virgin Orbit Holdings του Ρίτσαρντ Μπράνσον να κήρυξε χρεοκοπία βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας, ωστόσο ο βρετανός δισεκατομμυριούχος δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τις «διαστημικές» του… φιλοδοξίες.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η λονδρέζικη Evening Standard, από την κατάρρευση της Virgin Orbit ο Μπράνσον έχασε το ιλιγγιώδες ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου λιρών, αφού η τιμή της μετοχής της εταιρείας έπεσε περισσότερο από 95%. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μερίδιο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επιχείρηση άξιζε μέχρι και 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο, αλλά μια σειρά από αποτυχίες, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχημένης προσπάθειας εκτόξευσης πυραύλου και μιας κρίσης χρηματοδότησης, άφησαν το μερίδιό του να αξίζει λιγότερο από 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Η πορεία του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Virgin Orbit

Ωφέλιμα ταξίδια

Μιλώντας στο BBC ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ανέφερε ότι τα ταξίδια στο διάστημα μπορεί να είναι ωφέλιμα για τον πλανήτη, προσθέτοντας ότι ταξίδια όπως αυτό που έκανε το 2021 ανοίγουν δρόμους.

Μάλιστα κλήθηκε να σχολιάσει τις απόψεις ανθρώπων όπως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο Μπιλ Γκέιτς οι οποίοι έχουν εκφράσει κάποιο βαθμό σκεπτικισμού για τα διαστημικά ταξίδια, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις στη Γη.

«Συμφωνώ 100% μαζί τους ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση πολλών θεμάτων σε αυτόν τον κόσμο και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου τώρα αφιερώνεται, ξέρετε, στην αντιμετώπιση μιας ολόκληρης σειράς διαφορετικών ζητημάτων στον κόσμο». απάντησε.

«Και νομίζω ότι μερικά από αυτά τα ζητήματα είναι ευκολότερα να αντιμετωπιστούν από το γεγονός ότι έχω πάει στο διάστημα, έτσι μπορώ τώρα να σηκώσω το τηλέφωνο σε οποιονδήποτε στον κόσμο, να περάσω, να παρακάμψω τη γραφειοκρατία και τακτοποιήσω τα πράγματα».

«Απίστευτα σημαντικά»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο BBC, ο Μπράνσον περιέγραψε τα διαστημικά ταξίδια ως «απίστευτα σημαντικά» για τη Γη και ζήτησε να συνεχιστούν.

«Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων μεταμορφώνεται λόγω των διαστημικών ταξιδιών και των δορυφόρων εκεί ψηλά», είπε.

«Η παρακολούθηση πραγμάτων όπως η ερήμωση των τροπικών δασών ή η παράνομη αλιεία… έχει καταγραφεί από δορυφόρους εκεί ψηλά», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι τα οφέλη αυτά προέρχονται από τα διαστημικά ταξίδια.

Τα τελευταία χρόνια ο διαστημικός τουρισμός και άλλα σχέδια για μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.

Τον Ιούνιο του 2022, για παράδειγμα, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας δημοσίευσε μια μελέτη στο Journal of Geophysical Research Atmospheres .

Η έρευνα, είπε η NOAA , υποστηρίζει «ότι μια σημαντική ώθηση στη δραστηριότητα των διαστημικών πτήσεων μπορεί να βλάψει το προστατευτικό στρώμα του όζοντος στον πλανήτη όπου ζούμε».

Από την πλευρά του, ο Μπράνσον είπε στο BBC ότι η εικόνα βελτιώνεται.

«Αυτό που κατάφεραν να κάνουν η Virgin και οι κύριοι ανταγωνιστές μας είναι να μειώσουν δραματικά το περιβαλλοντικό κόστος των διαστημικών ταξιδιών, όσον αφορά το κόστος άνθρακα», είπε, προσθέτοντας αργότερα ότι αυτό «θα μειωθεί ακόμη περισσότερο».

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να σταματήσουμε την πρόοδο», υποστήριξε. «Μέσω της προόδου πετυχαίνεις καινοτομίες – δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για το ποια σημαντική ανακάλυψη πρόκειται να πετύχεις, αλλά πετυχαίνεις αυτές τις ανακαλύψεις και αυτό θα ωφελήσει τη Γη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα