Άνοδο σημείωσαν οι επισκέψεις τουριστών στην Ελβετία, παρά την ισχυροποίηση του τοπικού φράγκου που κατέστησε ακριβότερα τα ταξίδια στην ήδη ακριβή χώρα των Άλπεων.

Ελβετία: Κατά 0,5% αυξήθηκε το ΑΕΠ μετά τη στασιμότητα – Σύννεφα διαφαίνονται στον ορίζοντα

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο αριθμός όσων επέλεξαν να επισκεφθούν την Ελβετία τον προηγούμενο χειμώνα ήταν μεγαλύτερος από τις προηγούμενες χρονιές, με τουρίστες να επιλέγουν την ορεινή ευρωπαϊκή χώρα για να ξοδέψουν τα χρήματα που αποταμίευσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα ελβετικά ξενοδοχεία μέτρησαν τον υψηλότερο αριθμό διανυκτερεύσεων που έχει καταγραφεί ποτέ – 17,4 εκατομμύρια – μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, αριθμός 18% μεγαλύτερος από τον προηγούμενο χειμώνα.

Ώθηση από τις ΗΠΑ

Η ώθηση προήλθε από τους ξένους επισκέπτες που επέστρεψαν στη χώρα μετά την ύφεση που σημειώθηκε λόγω κορωνοϊού, με τις κρατήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 40% σε 8,1 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά, η ζήτηση από το εξωτερικό παρέμεινε κάτω από το προ της πανδημίας επίπεδο των 8,8 εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων το 2018-2019, γεγονός που υποδηλώνει περαιτέρω δυνατότητες κάλυψης της υστέρησης κατά τις επόμενες σεζόν.

Οι Αμερικανοί τουρίστες βρέθηκαν στην κορυφή όσων επέστρεψαν στην Ελβετία, με τον αριθμό των διαμονών τους να αυξάνεται κατά 88%. Μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην περιοχή του Βαλαί, ενώ αυξήθηκαν και οι επισκέψεις σε πόλεις όπως η Ζυρίχη, η Γενεύη και η Βασιλεία.

Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, πέρυσι η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας άρχισε να χαλαρώνει τις παρεμβάσεις της σε συναλλαγματικές ισοτιμίες, που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν για να σταματήσει την ανατίμηση του φράγκου. Αυτό το έκανε κυρίως για να εμποδίσει την εισαγωγή στην Ελβετία των υψηλών ρυθμών πληθωρισμού που καταγράφονταν αλλού.

Αυτό σημαίνει ότι το ελβετικό νόμισμα είναι συγκριτικά ακριβότερο έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής