Το μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στους δικαστές και τον υπουργό Δικαιοσύνης Ερίκ Ντυπόν Μορέτι κρατούσε από τον διορισμό του, το 2020. Δύο συνδικάτα δικαστών τον κατηγορούσαν για «παράνομη εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων». Τώρα το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστηριο, δηλαδή ο αντίστοιχος Άρειος Πάγος, ξεκαθαρίζει ότι ο υπουργός θα πρέπει να λογοδοτήσει, πράγματι, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Μέχρι τώρα ο υπουργός είχε καταφέρει, ύστερα από συνεχείς προσφυγές, να αποφύγει την κλήση σε απολογία. Οι δικαστές τον κατηγορούν ότι, λίγες εβδομάδες μετά το διορισμό του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Μορέτι διέταξε τη Γενική Επιθεώρηση Δικαιοσύνης να διενεργήσει διοικητικές έρευνες κατά δικαστών, με τους οποίους είχε προβλήματα όταν ήταν δικηγόρος.

Μακρόν: Αντιμέτωπος με μια βαθιά διχασμένη Γαλλία

Ο 62χρονος σήμερα Μορέτι είχε εργαστεί ως πονικολόγος και στα 35 χρόνια της καριέρας του έγινε διάσημος για τον μεγάλο αριθμό αθωωτικών αποφάσεων που είχε πετύχει. Ήταν πραγματικός σταρ στη Γαλλία. Ο διορισμός του το 2020 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, θεωρήθηκε επιτυχία για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Είναι η πρώτη φορά που ένας εν ενεργεία υπουργός Δικαιοσύνης καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου στη Γαλλία.

Deutsche Welle

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για την απόσυρση του εμβολίου καθώς τα ερωτήματα πληθαίνουν
Επικαιρότητα |

AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για την απόσυρση του εμβολίου καθώς τα ερωτήματα πληθαίνουν

«Τώρα δεν έχει νόημα χρήσης γιατί δεν έχει επικαιροποιηθεί, είχε άλλα χαρακτηριστικά, δεν ήθελε βαθιά κατάψυξη και βοήθησε πολύ κόσμο» λέει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου

Μητσοτάκης στη Milliyet: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Οφείλουμε περίοδο χωρίς εντάσεις
Επικαιρότητα |

Μητσοτάκης στη Milliyet: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Οφείλουμε περίοδο χωρίς εντάσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η Ελλάδα πάντα έλυνε τις διαφορές μέσω του καλή τη πίστει διαλόγου και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας»