Οι έλεγχοι δεν προαναγγέλλονται, γίνονται αιφνιδιαστικά

Μια εύστοχη παρατήρηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για την ακρίβεια ετέθη υπόψη της στήλης και οφείλουμε να την μεταφέρουμε…

·      «Οι έλεγχοι», μας λέει άνθρωπος της πιάτσας, «δεν προαναγγέλονται γίνονται αιφνιδιαστικά.

·      «Η τακτική που ακολουθεί ο κ. Σκρέκας», συνεχίζει, «δίνει τον απαραίτητο χρόνο σε όσους έχουν λερωμένη τη φωλιά τους να καλύψουν τις παρανομίες τους.

·      Στο καπάκι μας λέει και αυτό.

·      Στην πιάτσα είναι ευρέως γνωστό πως τα σούπερ μάρκετ ωφελούνται τα μάλα από τις ανατιμήσεις με βάση τις συμφωνίες με τους προμηθευτές τους.

·      Για αυτό καλό είναι πέρα από τις πολυεθνικές βιομηχανίες και σωστά κάνει η ηγεσία του υπουργείου, να πιέσει και τους λιανέμπορους να βάλουν περισσότερη πλάτη, περιορίζοντας τα κέρδη τους.

——————-

Βενζίνη, το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ

·      Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει την ακρίβεια στην… αντλία.

·      Οι τιμές της βενζίνης «καίνε» τις τσέπες των καταναλωτών παρά τη μικρή σταθεροποίηση και τινάζουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

·      Και αυτό σε μια περίοδο που αρκετοί Έλληνες ταξιδεύουν οδικώς για τις καλοκαιρινές διακοπές τους η κατάσταση γίνεται… ασφυκτική.

·      Τα μηνύματα από τη διεθνή αγορά δεν είναι ενθαρρυντικά.

·      Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» εκτοξεύθηκαν και πάλι σε υψηλά τετραμηνου.

·      Πρόκειται για μια πολύ κακή εξέλιξη που αποτελεί «προάγγελο» νέου κύκλου αυξήσεων.

·      Και ως γνωστόν όταν ανεβαίνουν οι διεθνείς τιμές, οι φίλοι μας πρατηριούχοι φροντίζουν να περάσουν άμεσα τις ανατιμήσεις.

·      Η ανάρτηση του νέου τιμοκαταλόγου γίνεται σε χρόνο dt!

·      Αντίθετα, όταν αυτές πέφτουν η αποκλιμάκωση παίρνει… χρόνο. Κάτι που γνωρίζουν πλέον μέχρι και πέτρες, ότι και αν λένε οι επαγγελματίες του κλάδου.

————————-

«Φλέβα χρυσού» ο Κωτσόβολος για την Curry’s

·      Πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει οι υποψήφιοι επενδυτές να καταθέσουν και επίσημα ενδιαφέρον για την εξαγορά του Κωτσόβολου (η προθεσμία λήγει στις 11 Αυγούστου).

·      Αν και σε αυτή τη φάση της διαδικασίας δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα εντούτοις ο αριθμός των σχημάτων που θα δώσουν προσφορά και κυρίως το μέγεθός τους θα κρίνει πολλά…

·      Στους σίγουρους πάντως είναι ο όμιλος Quest του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα που ανακοίνωσε ήδη τη συμμετοχή του.

·      Μένει να φανεί κατά πόσον θα προχωρήσουν η ΔΕΗ και το Πλαίσιο που εμφανίζονται στους διεκδικητές…

·      Δεν ξέρουμε εάν η μητρική εταιρεία Curry’s αποφασίσει τελικά να πουλήσει τον Κωτσόβολο, το σίγουρο όμως είναι ότι χτύπησε… διάνα.

·      Οι ουρές των επενδυτών και κυρίως το προφίλ τους σημαίνει ότι η επένδυσή τους στην Ελλάδα έπιασε τόπο.

·      Δεν υπάρχει καλύτερη αναγνώριση από την ψήφο εμπιστοσύνης της αγοράς…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino