Άγνωστοι προσπάθησαν να κάψουν τον τάπητα στο νέο πάρκο κάτω από την Αγία Σκέπη Παπάγου, σε μια κατάφυτη περιοχή που αν το σχέδιο τους είχε ευοδοθεί θα μπορούσε η φωτιά να επεκταθεί ανεξέλεγκτα και να απειλήσει γειτονικά σπίτια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου, άγνωστοι εισέβαλαν στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης κάτω από την Αγία Σκέπη Παπάγου, προξενώντας ζημιές στον χλοοτάπητα.

Πιο συγκεκριμένα, επιχείρησαν να κάψουν τον τάπητα χωρίς να τα καταφέρουν, καθώς έχει κατασκευαστεί από μη εύφλεκτο υλικό, όπως σωστά τελικά προνόησαν οι δημιουργοί του πάρκου, το οποίο καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά με τις οικογένειες τους καθώς αποτελεί έργο πρότυπο όχι μόνο για την περιοχή αλλά συνολικά.

Ωστόσο οι «εμπνευστές» του σχεδίου πιθανώς αγνοούσαν πως η Δημοτική Αρχή και ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού ως φορέας υλοποίησης, προνόησαν για την προστασία του πάρκου, εγκαθιστώντας κάμερες επιτήρησης του χώρου, οι οποίες ενεργοποιούνται αφού κλειδωθεί το πάρκο (μετά τις 22:00), όπου καταγράφηκε το συμβάν και ήδη έχει ενημερωθεί η Ασφάλεια για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Η προστασία του δημοσίου και κοινόχρηστου χώρου πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους.

Ο Δήμος θα συνεχίσει να επιτηρεί και να προστατεύει με κάθε τρόπο τις δημόσιες υποδομές, προκειμένου να προστατευθούν από βανδαλισμούς» αναφέρει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Το πρότυπο αυτό πάρκο εγκαινιάστηκε μόλις πριν από δυο μήνες περίπου και καθημερινά το χαίρονται εκατοντάδες κάτοικοι.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κοινωνία