Απρόσμενη μείωση κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, υποδεικνύοντας μια αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που παραμένει σχετικά σφιχτή, παρόλο που άλλα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι έχει αρχίσει να αμβλύνεται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας της χώρας, οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν στις 216.000 την εβδομάδα που έληξε στις 2 Σεπτεμβρίου από 229.000 που αναθεωρήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters είχαν προβλέψει ότι οι νέες αιτήσεις θα αυξηθούν σε 234.000 την τελευταία εβδομάδα.

Επιδόματα διαρκείας

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός όσων συνέχισαν να λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας πέρα ​​από την πρώτη εβδομάδα μειώθηκαν απότομα στα 1,679 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 26 Αυγούστου από 1,719 εκατομμύρια που αναθεωρήθηκαν την εβδομάδα νωρίτερα.

Η αγορά εργασίας συνεχίζει να διαψεύδει τις προσδοκίες για χαλάρωση από την επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Οι εργοδότες κρατάνε και αυξάνουν τον αριθμό των εργαζομένων αφού αγωνίζονταν να βρουν εργατικό δυναμικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η ισχύς της αγοράς εργασίας και η υποχώρηση του πληθωρισμού τροφοδοτούν την αισιοδοξία ότι η οικονομία θα μπορούσε να αποφύγει την ύφεση.

Μια ξεχωριστή έκθεση από το Υπουργείο Εργασίας έδειξε ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων το δεύτερο τρίμηνο δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο αρχικά αναφέρθηκε.

Η μη γεωργική παραγωγικότητα – μέτρηση της ωριαίας παραγωγής ανά εργαζόμενο – αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5% την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο έναντι αρνητικού 1,2% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Η παραγωγικότητα του δεύτερου τριμήνου είχε αρχικά εκτιμηθεί σε 3,7%, η υψηλότερη από το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ