Ανοδική πορεία καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών  ομολόγων, καθώς οι αγορές άνοιξαν εκ νέου μετά την αργία της Ημέρας της Εργασίας και οι επενδυτές εξετάζουν την πορεία της οικονομίας μετά την ανακοίνωση σημαντικών οικονομικών στοιχείων την προηγούμενη εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου σημείωσε άνοδο άνω των 7 μονάδων βάσης στο 4,246%. Η απόδοση του 2ετούς διαμορφώθηκε τελευταία στο 4,926% μετά από άνοδο σχεδόν 6 μονάδων βάσης. Η απόδοση του 30ετούς ενισχύεται στο 4,363% και του 5ετούς στο 4,363% επίσης.

Wall Street: Με απώλειες η έναρξη της συνεδρίασης

Τα οικονομικά στοιχεία έδειξαν επιβράδυνση της οικονομίας και υπό το πρίσμα αυτό οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επόμενες κινήσεις της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η έκθεση της Παρασκευής για τις προσλήψεις εκτός γεωργικού τομέα τον Αύγουστο έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,8%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022 ενώ σημείωσε απότομη αύξηση από το 3,5% του Ιουλίου. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 4,3% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν.

Πολλοί επενδυτές εξέλαβαν αυτό ως ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν να αμβλυνθούν και ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed αρχίζουν να αποδίδουν. Η ψύξη της αγοράς εργασίας ήταν ένας από τους βασικούς στόχους πολιτικής της κεντρικής τράπεζας παράλληλα με την επιβράδυνση της συνολικής οικονομίας.

Τα στοιχεία ήρθαν καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed έχει αυξηθεί μετά τα μικτά οικονομικά στοιχεία, τα οποία συνέχισαν να αντανακλούν κάποια ανθεκτικότητα, και τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed. Σε αυτούς περιλαμβάνεται ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell, ο οποίος στην ομιλία του στο Τζάκσον Χολ είπε ότι τα επιτόκια μπορεί να ανέβουν ακόμη περισσότερο.

Οι αγορές εξακολουθούν να αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στην επόμενη συνεδρίασή της αργότερα αυτόν τον μήνα, αλλά οι απόψεις σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί σε άλλες συνεδριάσεις της Fed που έχουν προγραμματιστεί για αργότερα φέτος φαίνεται να είναι διχασμένες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές