Το μήνυμα που έστειλε ο Σκλαβενίτης

·      «Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι», λέει ο θυμόσοφος λαός μας και σχεδόν ποτέ δεν διαψεύδεται.

·      Κάτι που αποδείχθηκε στην περίπτωση του πλήγματος που έχει υποστεί η κερδοφορία των μεγάλων σούπερ μάρκετ.

·      Παράγοντες του χώρου υποστηρίζουν πως η κερδοφορία των αλυσίδων έχει πληγεί σφόδρα κυρίως λόγω της απορρόφησης των ανατιμήσεων.

·      Το χτύπημα, όπως έλεγαν, θα αποτυπώνονταν, στα οικονομικά τους αποτελέσματα.

·      Το πρώτο δείγμα ωστόσο που έρχεται από την περίπτωση του Σκλαβενίτη δεν φαίνεται να τους δικαιώνει.

·      Τα λειτουργικά κέρδη του μεγαλύτερου λιανέμπορου τροφίμων της χώρας που ανακοινώθηκαν χθες μπορεί να μειώθηκαν, ωστόσο σε καμία δεν καταβαραθρώθηκαν.

·      Δεκαέξι εκατομμύρια λιγότερα σε ένα τζίρο 4,5 δισ. ευρώ δεν το λες και… βατερλό.  Αντίθετα, συνιστά νέο ρεκόρ…

·      Περιμένουμε πάντως και τους ισολογισμούς των υπόλοιπων παικτών του κλάδου, αλλά και τις επιδόσεις της φετινής χρήσης για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα.

·      Μείνετε συντονισμένοι…

—————–

«False alarm» για την πρόταση του 9% της Alpha Bank

·      Μια σχετική αναστάτωση προκάλεσαν οι χθεσινές πληροφορίες περί ύπαρξης πρότασης για την απόκτηση του 9% της Alpha Bank που κατέχει το ΤΧΣ.

·      Κύκλοι της τράπεζας έσπευσαν να βάλουν αμέσως τα πράγματα στη θέση τους.

·      Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, λένε, «βρίθουν ανακριβειών που δεν υπηρετούν τον κοινό στόχο τραπεζικών διοικήσεων και πολιτείας για την επαναφορά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα».

·      Ξεκαθαρίζουν δε πως «η Alpha Bank είναι έτοιμη, σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, να συζητήσει εποικοδομητικά τον καλύτερο τρόπο να επιτευχθεί το επιθυμητό απ’ όλους αποτέλεσμα».

·      Θυμίζουμε πως η αρχή της αποεπένδυσης του Κράτους από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα γίνει με την πώληση του 1,4% της Eurobank με διαδικασίες fast track.

·      Επόμενο στοίχημα αποτελεί η διάθεση της μισής συμμετοχής του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα.

·      Πρόκειται για το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου, το οποίο έχει αποφασιστεί να διατεθεί μέσω βιβλίου προσφορών σε πλήθος θεσμικών σχημάτων.

—————–

Η «Νήσος» στην αγκαλιά της Carlsberg

·      Τον δρόμο της μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα λέγεται πως ακολούθησε και η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων.

·      Η μικροζυθοποιία από την Τήνο που παράγει τις μπίρες «Νήσος» ανακοίνωσε χθες συνεργασία με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία του ομίλου Carlsberg.

·      Η ουσία, όπως λένε, στην πιάτσα κρύβεται στη δήλωση του CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

·      Η πολυεθνική πέρα από την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της, απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία του Αλέξανδρου Κουρή.

·      Κάτι που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυσκολία των μικρομεσαίων Ελλήνων παραγωγών να αναπτυχθούν.

·      Το ερώτημα που αβίαστα γεννάται είναι εάν η μικροζυθοποιία παραμείνει στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ, ή θα κληθεί να αποχωρήσει…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino