
Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δάγκειο πυρετό στο Μπανγκλαντές από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην χειρότερη επιδημία αυτής της μεταδιδόμενης από τα κουνούπια νόσου που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας 1.006 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τους πάνω από 200.000 που επιβεβαιώθηκε ότι προσβλήθηκαν από δάγκειο πυρετό.
Παχυσαρκία: Ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας με διαστάσεις επιδημίας
Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή των υπηρεσιών Υγείας Μπε-Νάζιρ Άχμεντ, ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων από την αρχή της χρονιάς είναι μεγαλύτερος από αυτόν όλων των προηγούμενων ετών μαζί από το 2000, τη χρονιά που το Μπανγκλαντές κατέγραψε την πρώτη του επιδημία δάγκειου πυρετού.
Γεγονός μεγάλης κλίμακας
“Πρόκειται για ένα υγειονομικό γεγονός μεγάλης κλίμακας, τόσο για το Μπανγκλαντές όσο και για όλον τον κόσμο”, δήλωσε στο AFP.
“Η επιδημία θέτει τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας” του Μπανγκλαντές, δήλωσε παράλληλα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους τον περασμένο μήνα σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο δάγκειος είναι νόσος ενδημική στις τροπικές περιοχές και προκαλεί υψηλό πυρετό, πονοκεφάλους, ναυτία, εμέτους, μυαλγίες και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, αιμορραγίες που μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο.
Ο δάγκειος και άλλες ασθένειες που προκαλούν ιοί που μεταδίδονται από τα κουνούπια εξαπλώνονται πιο γρήγορα και περισσότερο λόγω της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιεί ο ΠΟΥ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια