Σε συνομιλίες με την Moderna για μια νέα συμφωνία προμήθειας εμβολίων κατά του κορωνοϊού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους Financial Times.

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για την παραλλαγή «Pirola» – Οι προειδοποιήσεις της Παγώνη

Όπως σημειώνεται, η εταιρεία προμήθευσε τα εμβόλια κατά της covid19 στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά η σύμβαση για τα προσαρμοσμένα εμβόλια για την μετάλλαξη Omicron έληξε τον Αύγουστο του περασμένου έτους και δεν ανανεώθηκε.

Τουλάχιστον οκτώ χώρες της Ένωσης ενδιαφέρονται για μια νέα συμφωνία προμήθειας, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο έναν από τους ανθρώπους.

«Η Moderna κατασκεύασε το επικαιροποιημένο εμβόλιο COVID-19 παίρνοντας ρίσκο για να διασφαλίσει ότι θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε τα κράτη μέλη στις επερχόμενες εκστρατείες εμβολιασμού τους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο είναι εγκεκριμένο για χρήση στην Ευρώπη και έτοιμο για προμήθεια.

Προβληματισμός για την παραλλαγή «Pirola»

Η νέα παραλλαγή του SarsCov2, που ονομάζεται Pirola, προβληματίζει τους ειδικούς. Μιλώντας την Παρασκευή στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα covid, και υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν την ιστορία με έναν νέο εμβολιασμό όπως και οι ΗΠΑ. Εμείς είμαστε πολύ πίσω ακόμα, έχουμε και διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αυτές τις χώρες, εμείς ακόμα έχουμε καλό καιρό.»

Σχετικά με το νέο εμβόλιο, η ίδια είπε πως «έχει ξεκινήσει, έχει προχωρήσει, έχουν τελειώσει οι φάσεις, έχουν ασχοληθεί 2 εταιρείες και θα δοθούν οδηγίες στις επιτροπές εμβολιασμού μετά από εισηγήσεις του ΠΟΥ και θα ενημερωθούμε όλοι. Έχουμε ξεκινήσει με το στέλεχος Pirola, που έχει πάνω από 30 μεταλλάξεις, αυτό μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε. Ο κοροναϊός είναι γνωστός στον ιατρικό κόσμο και πλέον μπορούμε να τον διαχειριστούμε σε σχέση με πριν από 2 χρόνια.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα