Δεν είναι σαφές ότι υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξη του Ιράν στην επίθεση στο Ισραήλ, ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Δεν έχουμε δει ακόμη στοιχεία ότι το Ιράν σκηνοθέτησε ή βρισκόταν πίσω από αυτή τη συγκεκριμένη επίθεση, αλλά σίγουρα υπάρχει μια μακρά σχέση», είπε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή «State of the Union» του CNN.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες έχουν επισημάνει το Ιράν ως αιτία της επίθεσης. Ο εκπρόσωπος Michael McCaul δήλωσε αργότερα στο CNN ότι «γνωρίζουμε ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από αυτό», αλλά δεν διευκρίνισε εάν μιλούσε για συγκεκριμένες πληροφορίες για την επίθεση αυτού του Σαββατοκύριακου ή απλώς για την ιστορική υποστήριξη της χώρας στη Χαμάς γενικά.

Η τύχη των Αμερικανών

Ο Μπλίνκεν είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για να επαληθεύσουν αναφορές ότι Αμερικανοί σκοτώθηκαν ή αγνοούνται από τις επιθέσεις. Πρόσθεσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν νέα σχετικά με αιτήματα για πρόσθετη βοήθεια προς το Ισραήλ από τις ΗΠΑ αργότερα την Κυριακή.

Υπογράμμισε επίσης ότι υπήρξαν «περιορισμένα πυρά» μεταξύ της Χεζμπολάχ με έδρα τον Λίβανο και του Ισραήλ, αλλά προς το παρόν η κατάσταση δεν είναι έκρυθμη: «είναι κάτι που παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά».

«Η πρώτη μας εστίαση είναι να διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την κατάσταση στη Γάζα. …Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν πολύ σαφής στο να στείλει ένα μήνυμα σε οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που θα μπορούσε να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση, να μην το κάνει», είπε ο Μπλίνκεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται