Πολλές αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις προς το Ισραήλ αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Χαμάς και τα ισραηλινά αντίποινα που άφησαν εκατοντάδες νεκρούς.

Η United Airlines, η Delta Air Lines και η American Airlines ανέστειλαν κάθε πτώση προς το Τελ Αβίβ. Μάλιστα η πτήση της 954 της United, η οποία αναχώρησε από το Σαν Φρανσίσκο την Παρασκευή το βράδυ για το Ισραήλ, γύρισε πίσω κοντά στη Γροιλανδία, σύμφωνα με την FlightAware.

Ο Όμιλος Lufthansa ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τη Swiss International Air Lines και την Austrian Airlines, ανεστάλησαν μέχρι τη Δευτέρα.

Ισραήλ: «Πάγωσε» η οικονομία – Βουτιά στις αγορές, κλειστά τα καταστήματα

«Παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση ασφαλείας στο Ισραήλ και είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Lufthansa. «Η ασφάλεια των επισκεπτών και των μελών του πληρώματος έχει κορυφαία προτεραιότητα για τη Lufthansa».

Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al δήλωσε την Κυριακή ότι οι πτήσεις της «εκτελούνται όπως έχει προγραμματιστεί».

Η Air India ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ θα ανασταλούν έως τις 14 Οκτωβρίου.

Ο μικρότερος αντίπαλος της United Airlines, Arkia, δήλωσε ότι πραγματοποιεί πτήσεις διάσωσης μέσω Αθήνας για να φέρει πίσω Ισραηλινούς που είχαν πάει διακοπές.

Παράλληλα, η Israir ανακοίνωσε ότι θα εκτελεί πτήσεις διάσωσης μέσω της Λάρνακας, αλλά προειδοποίησε ότι ενδέχεται να περιορίσει το πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες καθώς αρκετά μέλη του πληρώματός της έχουν ήδη ζητήσει να φύγουν από το Ισραήλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα