
Ύστερα από μόλις δύο χρόνια στις ΗΠΑ, η Atmos, θυγατρική της Foot Locker θα κλείσει τα τρία της καταστήματα και το e-shop της, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από τη Βόρεια Αμερική και εστιάζει το επενδυτικό της ενδιαφέρον αποκλειστικά στην Ασία.
Οι προσδοκίες ήταν εξαιρετικές τον Νοέμβριο του 2021, όταν η Foot Locker εξαγόρασε την ιαπωνική μάρκα streetwear και την οδήγησε στα πρώτα της βήματα στην αμερικανική αγορά. Τα βήματα αυτά, ωστόσο, δεν διευρύνθηκαν ποτέ και έτσι το fashion brand περιορίστηκε σε τρία φυσικά σημεία στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσινγκτον, ενώ εξυπηρετούσε τις υπόλοιπες τοποθεσίες μέσω του e-shop της.
Παγκόσμια Τράπεζα: Χαμηλώνει τον πήχη για την ανάπτυξη της Αν. Ασίας
Η εξαγορά δεν ήταν απλή, αφού άγγιξε το ποσό των 360 εκατομμυρίων δολαρίων και μάλιστα σε μετρητά. Την εποχή της εξαγοράς, τα στελέχη υπογράμμισαν τη σύνδεση της Atmos με την κοινότητα των αθλητικών παπουτσιών, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Dick Johnson να λέει ότι ο ιδρυτής της Atmos, Hidefumi Hommyo, ήταν «ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κουλτούρα των streetwear και των αθλητικών παπουτσιών».
Γιατί φεύγει από τις ΗΠΑ
«Η μάρκα Atmos έχει μια μοναδική και αυθεντική ταυτότητα, χαρακτήρα και πνεύμα. Δεδομένης της δύναμης της Atmos στην Ιαπωνία και την Ασία, επικεντρωνόμαστε στην περαιτέρω επένδυση σε αυτή την αγορά”, δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Atmos Patrick Walsh. “Σύμφωνα με αυτή την εστίαση και τα σχέδιά μας για απλούστευση, πήραμε τη στρατηγική απόφαση να κλείσουμε τα τρία καταστήματα Atmos στη Βόρεια Αμερική και την ιστοσελίδα Atmos U.S.. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή είναι η σωστή κίνηση για την Atmos και παραμένουμε προσηλωμένοι στην εξυπηρέτηση της κουλτούρας των αθλητικών παπουτσιών”.
Η απόφαση να κλείσει η επιχείρηση της Atmos στη Βόρεια Αμερική έρχεται μετά την απόσυρση της Foot Locker από μια προγραμματισμένη επέκταση στην Ιαπωνία πέρυσι, εξαιτίας της εμβληματικής και εδραιωμένης παρουσίας της Atmos στην περιοχή αυτή.
Η Atmos νωρίτερα φέτος συνεργάστηκε με τη New Balance για τη δημιουργία ενός event στο κατάστημα της Ουάσινγκτον, προαναγγέλοντας παράλληλα ότι θα ακολουθήσουν και άλλα τους επόμενους μήνες – κάτι που φυσικά δεν θα υλοποιηθεί.
Η Foot Locker έχει περάσει μια δύσκολη χρονιά μέχρι στιγμής, ανακοινώνοντας σχέδια για το κλείσιμο 400 καταστημάτων μέχρι το 2026, περικόπτοντας θέσεις εργασίας και σημειώνοντας συνεχή πτώση των πωλήσεων. Οι συνολικές πωλήσεις κατρακύλησαν κατά 10% το β’ τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις της Atmos μειώθηκαν επίσης κατά 10%.


Latest News

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια

Μπέιλι: Επικεντρωνόμαστε στο σοκ της ανάπτυξης – Τι είπε για δασμούς και ύφεση
Η Τράπεζα της Αγγλίας θα εξετάσει τις επιπτώσεις από τους δασμούς στην ανάπτυξη και στον πληθωρισμό

Αύξηση των εξαγωγών αλκοολούχων ποτών απο τις ΗΠΑ το 2024
Oι εξαγωγές ουίσκι απο τις ΗΠΑ στην ΕΕ αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% σε 699 εκατ. δολάρια , μεταξύ 2022 και 2024, από 439 εκατ. δολάρια το 2021

Οι δασμοί είναι ιδανική ευκαιρία για την Ευρώπη, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας
«Να ληφθούν τώρα οι αποφάσεις της ΕΕ που δεν πραγματοποιήθηκαν πλήρως», λέει ο διοικητής της τραπεζας της Λετονίας

Μπορεί να τηλεφωνήσω στον Πάουελ - Τι θα ζητήσει ο Τραμπ από τον πρόεδρο της Fed
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά της