Απελευθερώθηκαν οι 13 Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς, όπως προβλεπόταν από τη σχετική συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ της παλαιστινιακής οργάνωσης και του Ισραήλ και πλέον έχουν μεταφερθεί στην Αίγυπτο, όπως μεταδίδουν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Λίγο αργότερα και το CNN μετέδωσε πως οι Ισραηλινοί όμηροι έχουν παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό στην Αίγυπτο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Aqsa που συνδέεται με τη Χαμάς, επικαλούμενος πηγές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, επιβεβαίωσαν ότι αυτή παρέδωσε την πρώτη ομάδα Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό.

Χαμάς: Το παρασκήνιο πίσω από την απελευθέρωση των ομήρων

Απελευθερώθηκαν 12 Ταϊλανδοί

Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός δήλωσε το απόγευμα της Παρσκευής ότι 12 Ταϊλανδοί υπήκοοι που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της πρεσβείας ήταν «στο δρόμο για να τους παραλάβουν», αλλά δεν διευκρίνισε πού βρίσκονταν οι όμηροι.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών «οι εντατικές αιγυπτιακές προσπάθειες κατέληξαν στην απελευθέρωση 12 υπηκόων της Ταϊλάνδης».

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τη Χαμάς. Η απελευθέρωση των υπηκόων της Ταϊλάνδης δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που μεσολάβησε το Κατάρ.

Με βάση τη συμφωνία, τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερώνονται από τις ισραηλινές φυλακές για κάθε έναν όμηρο, ανάμεσά τους ανήλικοι και γυναίκες.
Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων 24 γυναικών και 15 εφήβων αγοριών, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με αντάλλαγμα τους 13 ομήρους που θα αφεθούν ελεύθεροι.

Απο τις πρώτες πρωινές ώρες πέρασαν από τη Ράφα 200 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας με το Ισραήλ να διαμηνύει πως ο πόλεμος ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα