Τι αναζήτησαν οι Έλληνες στο Google κατά τη διάρκεια του 2023, που φτάνει στο τέλος του;

Πόλεμος, σεισμοί και… Barbie – Τι έψαξε ο κόσμος στο Google το 2023

Τις κορυφαίες αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών παρουσιάζει η ίδια η αμερικανική εταιρεία, η οποία φέτος γιορτάζει «25 χρόνια παγκόσμιων αναζητήσεων».

Τι αναζήτησαν οι Έλληνες

Στην κατηγορία «πρόσωπα», στην κορυφή το 2023 βρέθηκε ο τράπερ Sin Boy, ακολουθούμενος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασελάκη. Ακολουθούν οι Οδυσσέας Σταμούλης, Αλέξης Γεωργούλης, Χάρης Δούκας, Κώστας Σλούκας, Νίκος Κοκλώνης, Άντιου Τέιτ, Δήμητρα Βαμβακούση και Έφη Αχτσιόγλου.

Στην κατηγορία «εκλιπούσες διασημότητες» οι περισσότεροι χρήστες αναζήτησαν πληροφορίες για τον Μάθιου Πέρι και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Στις αναζητήσεις ακολουθούν οι Κάτια Νικολαΐδου, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, η Αίας Μανθόπουλος, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Λιζέτα Νικολάου, η Τίνα Τέρνερ, ο Κεν Μπλοκ και ο Γιάννης Φλωρινιώτης.

Στην κατηγορία «αθλητικά γεγονότα» οι περισσότεροι Έλληνες χρήστες αναζήτησαν πληροφορίες για ματς του Ολυμπιακού εναντίον του Παναθηναϊκού. Ακολουθούν οι όροι «ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός», «βαθμολογία Σούπερ Λιγκ», «ΑΕΚ – Ολυμπιακός», «Ελλάδα – Γαλλία», «ΑΕΚ εναντίον Ντιναμό», «Ελλάδα – Ολλανδία», «ΑΕΚ- ΠΑΟΚ», «ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακού» και «Μαρσέιγ εναντίον Παναθηναϊκού».

Στην κατηγορία «τηλεοπτικές εκπομπές ή σειρές», στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκε το «Μαύρο Ρόδο». Ακολουθούν «Παγιδευμένοι», «Survivor All Star», «Αυτή η νύχτα μένει», «Το προξενιό της Ιουλίας», «Dragon’s Den», «ο πρώτος από εμάς», «Το ναυάγιο», «Wednesday» και «first dates».

Στην κατηγορία «τι είναι», που αφορά αναζητήσεις για χρηστικές πληροφορίες, τους Έλληνες χρήστες του Google απασχόλησαν κατά σειρά η αλλαντίαση, ο στρεπτόκοκκος, η λεπτοσπείρωση, ο αριθμός «1237», το ακρωνύμιο «ΛΟΑΤΚΙ», τα «κιμπούτς», το σύνδρομο Άσπεργκερ, το τόφου, η προσωπική διαφορά στις συντάξεις και, τέλος, η Χαμάς.

Στην κατηγορία «γιατί», που περιλαμβάνει τις πρακτικές, καθημερινές απορίες των χρηστών της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, περιλαμβάνονται κατά σειρά οι ερωτήσεις: «Γιατί ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου», «γιατί πετάμε χαρταετό», «γιατί δακρύζουν τα μάτια», «γιατί γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ», «γιατί είναι μαύρα τα βουνά», «γιατί νυστάζω συνέχεια», «γιατί καθυστερεί η περίοδός μου», «γιατί μουδιάζουν τα δάχτυλα των χεριών», «γιατί νηστεύουμε» και «γιατί στεγνώνει το στόμα μου».

Τέλος στην κατηγορία «πότε» εντάσσονται οι εξής ερωτήσεις: «Πότε αλλάζει η ώρα», «πότε παίζει η ΑΕΚ», «πότε είναι η Black Friday», «πότε είναι οι δημοτικές εκλογές», «πότε ανοίγει το τριώδιο», «πότε ανοίγουν τα σχολεία», «πότε έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου», «πότε είναι το halloween», «πότε μπαίνει το market pass» και, τέλος, «πότε καταργήθηκε η θανατική ποινή στο Καζακστάν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.