Στα κάγκελα οι έλληνες παραγωγοί φέτας

·         Πολλές και ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στις γαλακτοβιομηχανίες το θέμα της εντατικοποίησης των ελέγχων στην αγορά γάλακτος.

·         Στόχος να αντιμετωπιστούν φαινόμενα ελληνοποιήσεων, τα οποία λέγεται πως βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα ειδικά για τη παραγωγή φέτας.

·         Οι εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες θεωρούν πως το πρόβλημα είναι μεν υπαρκτό, όχι ωστόσο στον βαθμό που παρουσιάζουν κάποια ΜΜΕ.

·         Μαθαίνουμε μάλιστα πως κάποιες ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικα λόγω των χαρακτηρισμών που χρησιμοποιήθηκαν στα επίμαχα δημοσιεύματα.

·         Ένα ακόμη θέμα που όπως πληροφορούμαστε απασχολεί έντονα τα στελέχη του χώρου είναι οι σχετικά χαμηλές τιμές πώλησης του εθνικού μας τυριού στο εξωτερικό.

·         Φθηνότερες ακόμη και από την Ελλάδα, την χώρα παραγωγής!

·         Κάποιες εταιρείες μάλιστα φτάνουν στο σημείο να διαθέσουν το προϊόν τους, σε τιμή κόστους!

·         Παρότι πρόκειται για προϊόν ΠΟΠ που κατά τεκμήριο είναι ποιοτικό και ξεχωριστό.

·         Έμπειρος παράγοντας του χώρου εξηγεί πως το κακό πηγάζει πρωτίστως από τον ισχυρό ανταγωνισμό από υποδεέστερα προϊόντα.

·         Τα οποία χάρη στη φθηνή τιμή έχουν μεγαλύτερη διείσδυση στους ευρωπαίους καταναλωτές.

·         Και έτσι οι Έλληνες παραγωγοί αναγκάζονται να πουλάνε φθηνότερα την παραγωγή τους…

·         Κλειδί για την αναστροφή του κλίματος εκτιμάται πως είναι η συνεχής εκπαίδευση των ξένων στην ποιοτική ανωτερότητα της φέτας, έναντι των λευκών τυριών.

·         Προς αυτή τη κατεύθυνση καταλυτικό ρόλο μπορεί και παίζει ο τουρισμός…

—————–

Το «ταβάνι» στην αγορά ακινήτων

·         Ισχυρή παραμένει η ζήτηση για αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές.

·         Πέρα από την κατηγορία των logistics και των γραφείων, μαθαίνουμε πως ενδιαφέρον εκφράζεται και για την ανάπτυξη κατοικιών.

·         Μεγάλο μεσιτικό γραφείο που κλείνει deals εκατομμυρίων ευρών έλαβε εντολή να αναζητήσει και να προτείνει ακίνητα, που θα μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες σύγχρονες κατοικίες.

·         Το εξαιρετικά παλαιωμένο κτιριακό απόθεμα γεννά ευκαιρίες, τις οποίες κάποιοι φαίνεται πως θέλουν να εκμεταλλευτούν.

·         Πάντως οι ξένοι επενδυτές, είτε ως developers είτε ως κυνηγοί της χρυσής βίζας είναι και εκείνοι που σε ένα βαθμό «συντηρούν» υψηλά τις τιμές των ακινήτων.

·         Εκτιμάται μάλιστα πως η ανοδική τάση θα συνεχιστεί και φέτος, αφού ακόμη δεν φαίνονται σημάδια κόπωσης…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino