Εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve βρίσκεται η Wall Street, αν και εκτιμάται ευρέως ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, την ώρα που τα εταιρικά αποτελέσματα, ειδικά του τεχνολογικού κλάδου, παραμένουν στο επίκεντρο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,25% στις 38.564 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,48% στις 4.901 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,11% στις 15.337 μονάδες.

Εντοκα Γραμμάτια: Στο 3,83% το επιτόκιο της τρίμηνης έκδοσης

Στο επίκεντρο σήμερα οι μετοχές της Alphabet, οι οποίες σημειώνουν πτώση άνω του 5%, ενώ η Microsoft διολισθαίνει κατά 1,6% μετά την δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους. Σίγουρα, και οι δύο εταιρείες κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις, τόσο στην κορυφαία όσο και στην κατώτατη γραμμή, ωστόσο, τα έσοδα από διαφημίσεις για την Alphabet δεν ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η πίεση των μετοχών της Alphabet και της Microsoft, παρά τα σε μεγάλο βαθμό θετικά αποτελέσματα των εταιρειών, μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμη, σχολιάζει ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research. «Ακόμα κι αν έχουμε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οι άνθρωποι μπορεί να πουλάνε επειδή θέλουν απλώς να κατοχυρώσουν κέρδη», πρόσθεσε.

Ο τεχνολογικός τομέας – ο οποίος τροφοδότησε το ράλι της αγοράς από το 2023 έως το 2024 – διαπραγματεύεται τώρα σε σχετικά υψηλή αποτίμηση σχεδόν 29 φορές τα κέρδη του 2024 (εκτιμήσεις), σύμφωνα με τον Stovall. Έχοντας αυτό κατά νου, οι επενδυτές θα πρέπει να δουν αύξηση των κερδών προκειμένου οι εταιρείες τεχνολογίας να μπορέσουν να διατηρήσουν τα υψηλά επίπεδα τιμής προς λογιστική αξία, είπε ο στρατηγικός αναλυτής.

Την ίδια ώρα, η απόφαση της Fed για τα επιτόκια είναι το πολυαναμενόμενο γεγονός της ημέρας. Η αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds έχει τιμολογηθεί με σχεδόν 98% πιθανότητα ότι η κεντρική τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για αλλαγές στη στάση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας στη δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση και στις παρατηρήσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 7,2% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που έληξε στις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών της Ένωσης Τραπεζιτών (MBA). Το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου διάρκειας 30 ετών σταθεροποιήθηκε στο 6,78%.

Παράλληλα, ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σημείωσε μηνιαία άνοδο κατά 107.000 τον Ιανουάριο, σημαντικά χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με την Automatic Data Processing (ADP). Οι ετήσιες αμοιβές για όσους διαμένουν στην εργασία αυξήθηκαν κατά 5,2% σε ετήσια βάση, ενώ η ετήσια αύξηση των αμοιβών των αλλαγών εργασίας ανήλθε σε 7,2% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας τη χαμηλότερη ετήσια αύξηση από τον Μάιο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street