Με επιφυλακτικό βηματισμό εισέρχονται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώνοντας με “καθυστέρηση” την ανακούφισή τους για τα στοιχεία της κατανάλωσης που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, την ημέρα της αργίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,15% στις 39.749 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,11% στις 5.260 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,56% στις 16.471 μονάδες.

Νέα άνοδος στην τιμή του πετρελαίου – Ο ρόλος του ΟΠΕΚ+ και της Κίνας

Στο επίκεντρο της αγοράς είναι ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της αργίας για τη Μεγάλη Παρασκευή. Ο δείκτης έδειξε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε 2,8% τον Φεβρουάριο, κάτι που ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες. Ο δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξήθηκε επίσης κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στον πληθωρισμό είναι αργή, αλλά παρέχουν στήριξη στο αφήγημα για την επόμενη μείωση των επιτοκίων της Fed», σχολίασε ο Giuseppe Sette, συνιδρυτής και πρόεδρος της Toggle AI. Υπενθύμισε, δε, ο ίδιος ότι η Fed διατηρεί τα επιτόκια σταθερά υψηλότερα από τον πληθωρισμό, εκτός εάν διαφανεί κάποια επιβράδυνση.

Οι εκτιμήσεις όμως περί μείωσης των επιτοκίων συντήρησε την άνοδο των δεικτών το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ο S&P 500 σημείωσε άλμα 10,2%, ενώ ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 5,6% και ο Nasdaq κέρδισε 9,1%.

Σύμφωνα με τον Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Carson Group, αυτό το ράλι θα μπορούσε να συνεχιστεί. Μάλιστα, επικαλέστηκε τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο S&P τελείωσε το έτος υψηλότερα στις 10 από τις 11 προηγούμενες φορές που σημείωσε άνοδο 10% ή περισσότερο το πρώτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street