Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο μετά το χτύπημα του Ισραήλ κατά του Ιράν, ενώ έλαβαν υπόψη τα τελευταία οικονομικά στοιχεία και τις παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά πάνω από 6 μονάδες βάσης στο 4,586%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,964% μετά από πτώση σχεδόν κατά 3 μονάδες βάσης.

Αμοιβαία κεφάλαια: Σημαντικές εκροές στην κατηγορία των μετοχικών α/κ

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μία μονάδα βάσης ισοδυναμεί με 0,01%.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το NBC News το Ισραήλ πραγματοποίησε περιορισμένο πλήγμα κατά του Ιράν. Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο της κεντρικής πόλης Ισφαχάν της χώρας, αλλά ο λόγος παραμένει άγνωστος.

Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης τα πιο πρόσφατα οικονομικά δεδομένα και τις παρατηρήσεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής καθώς εξέτασαν τις προοπτικές για τα επιτόκια. Οι αξιωματούχοι της Fed με δηλώσεις τους το τελευταίο διάστημα έχουν ενισχύσει τις εκτιμήσεις ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ ότι αναμενόταν.

«Σίγουρα δεν αισθάνομαι επείγουσα ανάγκη να μειώσω τα επιτόκια» τόνισε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς, προσθέτοντας ότι η εκτίμηση του στηρίζεται στην ισχύ της αμερικανικής οικονομίας. Τα επιτόκια θα χρειαστεί τελικά να μειωθούν, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα αναπτυχθεί η οικονομία, κατέληξε.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, σημείωσε ότι οι μειώσεις επιτοκίων μπορεί να μην πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους και ότι αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει υπομονή ενώ ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, πρότεινε ότι οι μειώσεις επιτοκίων ενδέχεται να μην ξεκινήσουν μέχρι το 2025.

Τέλος τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Philadelphia Fed για τη μεταποίηση διαμορφώθηκαν πολύ υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες