Η Microsoft δημοσίευσε, σε συνεργασία με το LinkedIn, τον ετήσιο Work Trend Index δίνοντας τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας. Από τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία των εν λόγω Τάσεων είναι ότι το 75% των «εργαζόμενων γνώσης» χρησιμοποιούν ήδη παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία.

Στην ουσία πρόκειται για διπλασιασμό της συγκεκριμένης τάσης μέσα σε ένα εξάμηνο. Η έρευνα ορίζει τους «εργαζομένους γνώσης» ως «αυτούς που συνήθως εργάζονται σε ένα γραφείο (είτε στο χώρο εργασίας είτε στο σπίτι τους)», που είναι ένα αρκετά ευρύ δημογραφικό στοιχείο.

Νέα επένδυση «μαμούθ» της Microsoft σε υποδομές cloud και AI

Σε αυτό το περίγραμμα, οι εταιρείες έχουν αναπτύξει μια σειρά πολιτικών με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Ορισμένες εταιρείες και οργανισμοί έθεσαν από νωρίς απαγορεύσεις στο ChatGPT , ενώ άλλοι, σύμφωνα με τη Microsoft, συμφωνούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι αναγκαιότητα, με το 41% ​​των ηγετών να ξαναχτίζουν ολόκληρες τις επιχειρήσεις τους από την αρχή, με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει η αμερικανική εταιρεία, το 79% των ηγετών πρέπει να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να «παραμείνουν ανταγωνιστικοί», ενώ το 60% ανησυχεί ότι ο οργανισμός τους «δεν έχει σχέδιο και όραμα για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης».

Σαφώς, υπάρχει αρκετή περίσκεψη στις ηγεσίες των εταιρειών γύρω από την ταχεία άνοδο της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις πολιτικές της εκάστοτε εταιρείας, δεν μπορεί να παραβλεφθεί το στατιστικό του 75% χρήσης από τους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα, η Microsoft λέει ότι το 52% αυτών των εργαζομένων δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για «τις πιο σημαντικές εργασίες τους», ενώ το 53% ανησυχεί ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε αυτές τις εργασίες θα τους κάνει να φαίνονται «αντικαταστάσιμοι».

Ακόμη περισσότερο, η έρευνα λέει ότι το 78% αυτών των εργαζομένων χρησιμοποιούν τα δικά τους εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να επιταχύνουν τις εργασίες τους, ανεξάρτητα από το αν η εταιρεία τους παρέχει ή όχι αυτά τα εργαλεία ή έχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για αυτό.

Γιατί, θα ρωτήσετε; Σύμφωνα με την έρευνα, οι εργαζόμενοι καταπονούνται και έχουν… καεί — με την τεχνητή νοημοσύνη να έρχεται και να λειτουργεί βοηθητικά. Οι «χρήστες ισχύος AI», τους οποίους προσδιορίζει η έρευνα, λένε ότι η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη είναι χρήσιμη με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, το 92% διαπιστώνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη κάνει τους φόρτους εργασίας πιο διαχειρίσιμους και ενισχύει τη δημιουργικότητά τους. Το 91% λέει μάλιστα ότι η τεχνητή νοημοσύνη τους κάνει να απολαμβάνουν περισσότερο τη δουλειά.

Είναι αυτονόητο ότι όλα αυτά τα δεδομένα δείχνουν υπέρ της Microsoft, μιας εταιρείας που έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Το Copilot ενσωματώνεται σε όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των Windows. Ακόμη και οι νέοι φορητοί υπολογιστές αυτές τις μέρες διαθέτουν ενσωματωμένο πλήκτρο Copilot για ακόμα πιο άνετη πρόσβαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Πιτσάι (Google): Επιτέλους επιβραδύνεται η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

«Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης επιτέλους επιβραδύνεται» - Τι προβλέπει τώρα ο CEO της Google

Θα χρειαστεί χρόνος για μια άλλη τεχνολογική ανακάλυψη για να θέσει ξανά την ΑΙ σε εξαιρετικά γρήγορη αναπυτξιακή ταχύτητα, προβλέπει ο CEO της Google Σουντάρ Πιτσάι

Παπαστεργίου: Ωραίο αλλά ακριβό σπορ η AI – Συνεργασία με το Υπερταμείο για τον «Φάρο»
Tεχνητή νοημοσύνη |

Παπαστεργίου: Ωραίο αλλά ακριβό σπορ η AI – Συνεργασία με το Υπερταμείο για τον «Φάρο»

Στις πρωτοβουλίες της Ελλάδας στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του στο 2ο Growthfund Summit ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου