Στην εξαγορά της Infinera Corp. προχωρά η Nokia Ovj, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Πρόκειται για μια συναλλαγή που αποτιμά τον κατασκευαστή οπτικού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους του.
Η συμφωνία σε μετρητά και μετοχές για την Infinera φτάνει τα 6,65 δολάρια ανά μετοχή. Πρόκεται για ένα premium της τάξης 37% σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 180 ημερών της μετοχής της εταιρείας με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.
Nokia: Η πρώτη τηλεφωνική κλήση με 3D ήχο
Η συμφωνία της Nokia
Τουλάχιστον το 70% της συμφωνίας θα καταβληθεί σε μετρητά, ενώ το υπόλοιπο θα αποτελείται από αμερικανικές κοινές μετοχές της Nokia, σύμφωνα με την ανακοίνωση που επιβεβαιώνει προηγούμενη αναφορά του Bloomberg News.
Η μετοχή της Infinera είχε αυξηθεί κατά 15% τους τελευταίους 12 μήνες, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας έκλεισε την Πέμπτη στα 5,26 δολάρια, σημειώνοντας άλμα έως και 25% μετά το κλείσιμο της κανονικής διαπραγμάτευσης.
Η Infinera παρέχει υλικό και λογισμικό δικτύωσης σε φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, παρόχους περιεχομένου στο Διαδίκτυο και κυβερνήσεις, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Χερντ.
Η μεγαλύτερη εξαγορά
Η εξαγορά είναι η μεγαλύτερη για τη Nokia με έδρα τη Φινλανδία μετά τη σημαντικότερη συμφωνία της, ήτοι την εξαγορά της Alcatel-Lucent ύψους 10,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (11,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που ολοκληρώθηκε το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Νωρίτερα την Πέμπτη, η Nokia ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η γαλλική κυβέρνηση σχεδίαζε να αγοράσει την Alcatel Submarine Networks, η οποία έχει επιχειρηματική αξία 350 εκατ. ευρώ.
Η Nokia ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι ενδέχεται να σημειώσει άνοδο κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς η επιχείρηση υποδομών Διαδικτύου θα φέρει πωλήσεις και τα μέτρα μείωσης του κόστους θα αποδώσουν. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι αναμένει «ισχυρή βελτίωση» στην επιχείρηση υποδομών δικτύων, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή υποβρυχίων καλωδίων, επίγεια ευρυζωνική σύνδεση και τεχνολογία οπτικών ινών.
Η PJT Partners ήταν ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Nokia, ενώ η Infinera υποστηρίχθηκε από την Centerview Partners LLC, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Latest News
Reuters: Το κενό ηγεσίας επιδεινώνει την οικονομική δυσπραγία της Ευρώπης
Αν και η Ευρώπη υπερηφανεύεται για την ανοικτή οικονομία της, οι πιο άμεσες προκλήσεις εντοπίζονται στο εμπόριο, αναφέρει το Reuters
Περιστέρια και γεράκια στην ΕΚΤ - Όταν η βασική διαφωνία δεν είναι στα επιτόκια
Την Πέμπτη πραγματοποιείται η τελευταία για φέτος συνεδρίαση της ΕΚΤ - Τα στοιχήματα για τα επιτόκια
Η οικονομική πολιτική του Τραμπ θα φέρει «καταστροφή», προειδοποιεί ο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε εναντίον της εφαρμογής του προγράμματος Project 2025 που φέρεται να ενστερνίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ
Είναι ένας ανταγωνιστικός κόσμος - Ποιοι πληρώνονται καλύτερα σήμερα;
Η διεθνής αγορά εργασίας αναγκάζει ορισμένες εταιρείες να πληρώνουν περισσότερα σε... φθηνότερες περιοχές
Πώς οι κινεζικές αεροπορικές βρέθηκαν να κυριαρχούν στις πτήσεις από Ευρώπη σε Ασία
Οι κινεζικές αεροπορικές εκμεταλλεύονται τις ρωσικές αντι-κυρώσεις και επεκτείνουν τα δρομολόγιά τους
Το κεφάλαιο για το λίθιο στη συμφωνία ΕΕ - Mercosur που πέρασε «στα ψιλά»
Αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας ING δήλωσαν ότι η σημασία των κρίσιμων πρώτων υλών
Merger Monday: Σε μία ημέρα έκλεισαν deals 35 δισ. δολαρίων
Η επανεκλογή Τραμπ προκαλεί ευφορία στις επιχειρήσεις και τονώνει εξαγορές και συγχωνεύσεις
Η φιλοδοξία του Τραμπ να γίνει ο απόλυτος βαρόνος του πετρελαίου ίσως αποδειχθεί ένα όνειρο - Ανάλυση Economist
Η φιλοδοξία του Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο απόλυτος βαρόνος του πετρελαίου μπορεί να αποδειχθεί ένα όνειρο, καταλήγει ο Economist
Η Ισπανία θα νομιμοποιήσει 900.000 μετανάστες σε τρία χρόνια
Η Ισπανία αναμορφώνει τη νομοθεσία που διέπει τα δικαιώματα παραμονής ξένων μεταναστών στη χώρα
Πόσα επενδύουν ΗΠΑ, Κίνα και ΕΕ σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D)
Πρώτες σε δαπάνες για έρευνα ( R&D) έρχονται οι ΗΠΑ, ακολουθεί η Κίνα και στην τρίτη θέση είναι οι 27 χώρες της ΕΕ με πρώτη τη Γερμανία