Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξουσιοδότησε σήμερα μια θυγατρική της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Rostelecom να αγοράσει το μερίδιο της Nokia Solutions and Networks σε μια κοινοπραξία λογισμικού μεταξύ της Rostelecom και της Nokia, σύμφωνα με διάταγμα.

Η φινλανδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Nokia, είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο του 2022 ότι θα αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά μετά την αποστολή στρατευμάτων από τη Μόσχα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και λίγο αρ απολύσει 2.000 υπαλλήλους της στη χώρα.

Nokia: Προβλέπει ανάκαμψη στο β΄εξάμηνο του έτους

Η απόφαση αυτή του φινλανδικού κολοσσού, που απασχολεί συνολικά 90.000 υπαλλήλους, ήρθε την επομένη της απόφασης του σουηδικής ανταγωνίστριας εταιρείας Ericsson να αναστείλει επ’ αόριστον τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

Η Nokia, η οποία είχε ήδη σταματήσει τις παραδόσεις στη χώρα στις αρχές Μαρτίου του 2022, για να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα ύστερα από την εισβολή στην Ουκρανία, ήταν αναμενόμενο «να ανακοινώσει ότι θα εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά», ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή της.

Μια σειρά από εταιρείες διαφόρων κλάδων περιήλθαν στη ρωσική δικαιοδοσία μετά την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη ρωσική επικράτεια ως συνέπεια των δυτικών κυρώσεων λόγω της εισβολής της χώρας στη γειτονική Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή