Στις 2.100 μονάδες βλέπει η Goldman Sachs το ελληνικό χρηματιστήριο έως το καλοκαίρι του 2026, αναβαθμίζοντας τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές των υπολοίπων αναδυόμενων αγορών (MSCI EM). Πρακτικά, σε όρους ευρώ ο Γενικός Δείκτης θα σημειώσει άνοσο 7% και σε όρους δολαρίου 20%, συνυπολογίζοντας και την περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου.
Στην ουσία, η Goldman Sachs βλέπει στασιμότητα στις αναδυόμενες αγορές, με την Ελλάδα και Νότια Κορέα να ηγούνται. Μάλιστα, για την Ελλάδα, βλέπει άνοδο 6% στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) φέτος, και 5% το 2026.

Η μερισματική απόδοση θα παραμείνει ελκυστική, στο 5%, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές που θα είναι στο 3%.
Ροές Κεφαλαίων
Στο σύνολο των αναδυόμενων αγορών και αναλύοντας τις ροές, η Goldman Sachs εντοπίζει εισροές ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ξένα θεσμικά επενδυτικά κεφάλαια (FII) την εβδομάδα που πέρασε, με την Ταϊβάν (+1,1 δισ. δολάρια) να παίρνει τη μερίδα του λέοντος. Σύμφωνα με τα δεδομένα του EPFR, τα κεφάλαια των αναδυόμενων αγορών (GEM) είδαν για 7η συνεχόμενη εβδομάδα εισροές (3 δισ. δολάρια αυτή την εβδομάδα, 11 δισ. δολάρια τις τελευταίες 7 εβδομάδες).
Μετά το ισχυρότερο πρώτο εξάμηνο του έτους για τις αναδυόμενες αγορές, ο πήχης για περαιτέρω υπεραπόδοση είναι υψηλότερος. Παρ’ όλα αυτά, αναμένονται περαιτέρω κέρδη (+11% μέσα σε 12 μήνες), καθώς η οικονομική δραστηριότητα στις αναδυόμενες αγορές παραμένει σταθερή, παρά τις αβεβαιότητες γύρω από τους δασμούς, με υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον.
Στην πρόσφατη ανάλυση της η Goldman Sachs αναθεώρησε την πρόβλεψη για τον MSCI EM, καθώς αναμένει απόδοση 11% σε όρους δολαρίου μέσα σε 12 μήνες, με αναθεωρημένο στόχο τις 1.370 μονάδες. Οι εκτιμήσεις για το 3μηνο και 6μηνο (τέλος έτους) είναι +3% (1.270 μον.) και +6% (1.300 μον.), αντίστοιχα. Αναμένει ότι τα κέρδη θα αυξηθούν κατά 11% το 2025/26, τα οποία θα αποτελέσουν τον κυριότερο παράγοντα απόδοσης.