Εντυπωσιακούς ναύλος, εξασφάλισε για ένα από τα πλοία της η Euroseas Ltd. H εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία του Αριστείδη Πίττα ναύλωσε σε δυο διαδοχικές ναυλώσεις το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V. «Synergy Oakland», μεταφορικής ικανότητας 4.253 TEU που κατασκευάστηκε το 2009.

Στην πρώτη ναύλωση διάρκειας δυο έως τριών μηνών που ξεκινάει το διάστημα από 5-15 Ιανουαρίου ο ναύλος ανέρχεται σε 130.000 δολ την ημέρα, ενώ στη συνέχεια το πλοίο θα απασχοληθεί σε άλλη ναύλωση για περίοδο τουλάχιστον σαράντα οκτώ και κατ’ ανώτατο όριο πενήντα ενός μηνών κατ’ επιλογή του ναυλωτή, με ημερήσιο ναύλο 42.000 δολ , που αρχίζει το αργότερο στις 15 Απριλίου όταν το πλοίο θα παραδοθεί, από τον προηγούμενο ναυλωτή του.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε, μεταξύ άλλων ότι οι πολύ κερδοφόρες νέες ναυλώσεις για το «Synergy Oakland», αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική δύναμη της αγοράς. ενώ παρέχουν επίσης εξασφαλισμένη απασχόληση για τουλάχιστον τέσσερα επιπλέον έτη. Ως αποτέλεσμα αυτών των ναυλώσεων, το M/V «Synergy Oakland» αναμένεται να συνεισφέρει στα EBITDA της Euroseas, περίπου 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 και περίπου 12 εκατ. δολ. ετησίως κατά τη διάρκεια καθενός από τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η συνολική συνεισφορά στα EBITDA ανέρχεται σε περίπου 57 εκατ. δολ. ή περίπου 7,80 δολ ανά μετοχή, κατά τη διάρκεια των νέων ναυλώσεων.

Τόσο η αξία του ναύλου, όσο και η διάρκεια των παραπάνω ναυλώσεων είναι ενδεικτικές της ισχύος και της ανάκαμψης της αγοράς από μια ελαφρά διόρθωση που είχαμε τον τελευταίο μήνα, συμπλήρωσε ο κ. Πίττας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά