Μετά από ένα λιανεμπορικό «διάλειμμα» 20 ετών η Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας επιστρέφει στα μπετά δια χειρός Σωκράτη Κόκκαλη. Η εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε πριν 46 χρόνια αρχικά ως κατασκευαστική και η οποία σταδιακά μετασχηματίστηκε σε όμιλο εταιρειών με δραστηριότητα κυρίως στο λιανικό εμπόριο (Mothercare) αλλά και στον ενεργειακό κλάδο, αλλάζει και πάλι μετατρεπόμενη σε εταιρεία αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας υπό τον έλεγχο της Intracom Holdings.

Κλουκίνας – Λάππας: Εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης μερικής διάσπασης

Ειδικότερα, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Κλουκίνας – Λάππας, η εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας, ήτοι η αλυσίδα βρεφικών και παιδικών ειδών Mothercare – ELC, αυτονομείται και εισφέρεται στη νέα εταιρεία που φέρει την επωνυμία Wonder Nest Retail Α.Ε., ενώ ταυτόχρονα τροποποιείται ο σκοπός λειτουργίας της, έχοντας πλέον ως αποκλειστικό αντικείμενο τον τομέα των ακινήτων.

Όπως προβλεπόταν από την αρχική συμφωνία μεταξύ της Intracom με την Κλουκίνας – Λάππας, η Wonder Nest Retail θα ελέγχεται κατά 60% από την Intracom Holdings και κατά 40% από τη Βιολέττα Λάππα, η οποία διατηρεί το ρόλο της διευθύνουσας συμβούλου στη νέα εταιρεία.

Από την άλλη, η Κλουκίνας – Λάππας, ελεγχόμενη κατά 87,7% από την Intracom Holdings, παραμένει στο Χρηματιστήριο, απορροφώντας και το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Intracom Properties, συμφερόντων του ομίλου Intracom, κάτι που αναμένεται να συμβεί τους επόμενους μήνες, μέχρι το Φθινόπωρο.

Τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του Σωκράτη Κόκκαλη εξετάζονται διάφορα σενάρια για το μέλλον του κοινού σχήματος των Intracom Properties και Κλουκίνας – Λάππας.

Σε πρώτη φάση εξετάζεται εάν η εταιρεία θα μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ, παραμένοντας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η απόφαση αυτή θα ληφθεί με βάση τις συνθήκες της κεφαλαιαγοράς.
Επιπλέον δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τρίτοι επενδυτές που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του κλάδου ακινήτων.

Η βασική επιδίωξη, σύμφωνα με στελέχη της Intracom Properties είναι η νέα εταιρική οντότητα που θα δημιουργηθεί να διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 200 εκατ. ευρώ.

Η «προίκα»

Η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων που θα εισφέρει η θυγατρική της Intracom Holdings ανέρχεται σε 63,3 εκατ. ευρώ, ενώ της Κλουκίνας – Λάππας αποτιμάται σε περίπου 48 εκατ. ευρώ, συνεπώς, η συνολική αξία των ακινήτων θα φθάσει στα 110 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο σε αξία ακίνητο (44,1 εκατ. ευρώ) που έχει μεταβιβαστεί στην Intracom Properties από την Intracom Holdings είναι στην Παιανία, όπου σε έκταση 66 στρεμμάτων βρίσκονται κτήρια γραφείων συνολικής επιφάνειας 30,377 τ.μ.. Το χαρτοφυλάκιό της Intracom Properties συμπληρώνουν τα ακίνητα στο Μαρούσι (εύλογης αξίας 3,6 εκατ. ευρώ), στις οδούς Αδρανείου και Παπαδά στην περιοχή των Ελληνορώσων (13,9 εκατ. ευρώ) και ένα αυτοτελές βιομηχανικό κτήριο στην Ξάνθη, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Στο χαρτοφυλάκιο της Κλουκίνας – Λάππας το κτίριο των 884 τ.μ. επί της οδού Ερμού 44, που μισθώθηκε από την Adidas, το οποίο παλαιότερα στέγαζε κατάστημα Mothercare, καθώς και το έτερο επαγγελματικό ακίνητο στην Ερμού, στον αριθμό 47, συνολικής επιφάνειας 1.438 τ.μ., που μισθώνεται στη Zara είναι τα «πετράδια του στέμματος».

Στα ακίνητα συγκαταλέγονται επίσης αποθήκες 8.525 τ.μ. στον Ταύρο, που θα αλλάξουν χρήση για γραφεία ή φοιτητικές κατοικίες.

Στην ιδιοκτησία της επιχείρησης βρίσκεται ένα ακόμη ακίνητο στην οδό Παστέρ 3, όπου μεταφέρθηκαν ήδη τα γραφεία της Κλουκίνας – Λάππας από τον Ταύρο όπου βρίσκονταν μέχρι πρότινος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στουρνάρας: Η έξοδος μιας τράπεζας από την αγορά θα πρέπει να πραγματοποιείται με συντεταγμένο τρόπο
Επιχειρήσεις |

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού για τις τράπεζες

Σε καμία τράπεζα δεν θα πρέπει να της επιτρέπεται να μετακυλήσει το κόστος της δικής της κακοδιαχείρισης στον φορολογούμενο μόνο και μόνο επειδή θεωρείται «πολύ μεγάλη για να αποτύχει»