Υπεγράφη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΚΑ, Νικόλαο Τεσσαρομάτη, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων με τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ΤΕΚΑ.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση

Απαιτούμενα προσόντα

Τα απαιτούμενα προσόντα και δεξιότητες για τη θέση αναλύονται στη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ταμείου (teka.gov.gr), στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ypergasias.gov.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα opengov.gr.

ΤΕΚΑ: Σε 145.000 ανέρχονται οι ασφαλισμένοι – 65.000 οι εργοδότες

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη, οι υποψήφιοι για τη θέση πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον:

α) Δέκα (10) χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε ανώτερες ιεραρχικά θέσεις στην Ελλάδα ή/και στοεξωτερικό, ανάλογες με τη στρατηγική σημασία, το έργο και τους στόχους του Τ.Ε.Κ.Α., σε οργανισμούς με συναφείς δραστηριότητες με το Ταμείο, όπως ασφαλιστικά ταμεία, επενδυτικούς ή ασφαλιστικούς ή εν γένει χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στον ιδιωτικό ή/και τον δημόσιο τομέα.

β) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών θα συνεκτιμηθεί.

γ) Άριστη γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας

δ) Εν ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή της Τράπεζας της Ελλάδος, που αντιστοιχεί, τουλάχιστον, στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης χαρτοφυλακίων.

ε) Ηγετικές, διοικητικές και διαπροσωπικές δεξιότητες.

στ) Εις βάθος κατανόηση χρηματοοικονομικών θεμάτων, ή/και θεμάτων διαχείρισης χαρτοφυλακίου, ή/και κοινωνικοασφαλιστικών θεμάτων.

ζ) Κατανόηση και προώθηση σύγχρονων αρχών διακυβέρνησης και κανονιστικής συμμόρφωσης.

η) Υψηλή αίσθηση καθήκοντος, αδιαμφισβήτητο επαγγελματικό και προσωπικό ήθος.

θ) Ανεξαρτησία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

α) Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τη σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση teka.ceo@teka.gov.gr με σαφή ένδειξη στο θέμα της αίτησης Θέση Διευθύνοντος Συμβούλου.

β) Η αποστολή του βιογραφικού σημειώματος θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 30 Ιανουαρίου 2023.

γ) Όσοι υποψήφιοι επιλεγούν κατά τη διαδικασία προεπιλογής, θα κληθούν να προσκομίσουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά πιστοποίησης των τυπικών προσόντων προς έλεγχο.

δ) Για όλες τις αιτήσεις είναι αυτονόητη η απόλυτη εχεμύθεια.

ε) Για διευκρινίσεις ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 6883000

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax